Stegvis ökning av undervisning på plats i Rodengymnasiet
Hem NYHETER Stegvis ökning av undervisning på plats i Rodengymnasiet

Stegvis ökning av undervisning på plats i Rodengymnasiet

Publicerat av: Redaktionen

På Rodengymnasiet kommer en succesiv ökning av undervisning i fysiska lokaler ske från och med 25 januari.

Bakgrunden till ökningen är de nya rekommendationer för fjärr- och distansundervisning som idag presenterades av Folkhälsomyndigheten och regeringen.

Stegvis ökning av undervisning på plats i Rodengymnasiet

Utbildningsnämndens presidium har med bakgrund av de nya rekommendationerna fattat beslut om växelvis distans- och närundervisning på Rodengymnasiet.

Det innebär att årskurs 1 kommer studera på plats i Rodengymnasiets lokaler under vecka 4 och 7, årskurs 2 under vecka 6 och årskurs 3 under vecka 5 och 8.

– Jag är positiv till att vi gradvis och i den mån det är möjligt kan börja återgå till mer klassrumsundervisning.

Vi vet att det här är en frustrerande tid för våra elever, när de kanske snarare hade föredragit att vara så mycket som möjligt med sina klasskamrater och lärare. Förhoppningsvis kan vi bedriva undervisning som normalt snart igen, men till dess gäller det att fortsätta hålla i och hålla ut och följa de allmänna råden, säger Patrik Dahl, (C) utbildningsnämndens ordförande.

Som en försiktighetsåtgärd möbleras klassrum för att elever ska kunna hålla avstånd. Även golvmarkeringar kommer placeras ut för att påminna om vikten av att hålla avstånd. Det kommer att göras löpande bedömningar kring huruvida fler åtgärder behövs.

– Det är bra att våra elever på Rodengymnasiet kan börja återgå till undervisning på plats i skolans lokaler. Men vi måste också komma ihåg att fortsätta vara försiktiga och följa de allmänna råden från Folkhälsomyndigheten. Det gäller såklart inte bara våra elever utan alla i samhället, säger Bino Drummond, (M) kommunstyrelsens ordförande.

Som tidigare gäller fjärr- distansundervisningen inte introduktionsprogrammen. Elever i behov av anpassningar eller särskilt stöd är också sedan tidigare undantagna upplägget med fjärr- och distans.

Beroende på det allmänna smittläget kommer Norrtälje komvux i februari titta närmare på möjligheten att bedriva närundervisning för elever inom SFI.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>