Hem NYHETER Ung i FUB – FUB:s nya ungdomsnätverk

Ung i FUB – FUB:s nya ungdomsnätverk

Publicerat av: Redaktionen

Sedan år 2018 har FUB drivit ungdomsprojektet Volymen på max.

I projektet har vi startat upp ungdomsgrupper i FUB Uppsala och FUB Klippan/Åstorp med förhoppning om att på lång sikt bygga upp ett ungdomsnätverk som sträcker sig över hela FUB.

Ung i FUB – FUB:s nya ungdomsnätverk

Christina Heilborn

Grupperna träffas och arbetar tillsammans med frågor som rör rättigheter, jämställdhet och att göra sin röst hörd.

Nu börjar projektet lida mot sitt slut, men det ska inte vårt fokus på unga medlemmar göra. Volymen på max var startskottet för någonting större som nu tar vid. Idag presenterar vi det nya namnet för vårt ungdomsnätverk: Ung i FUB!

– Nu tar vi ett viktigt steg framåt för att FUB ska bli bättre på att lyssna på de unga medlemmarna och ta deras röster på allvar, kommenterar FUB:s förbundssekreterare Christina Heilborn.

Ung i FUB ska hjälpa unga att ta större plats inom organisationen och uppmuntra dem att göra sin röst hörd på andra ställen.

I dagsläget finns Ung i FUB Klippan/Åstorp och FUB Uppsala, och lokalföreningarna i Stockholm och Lysekil undersöker möjligheterna för att starta upp grupper.

Frågor om Ung i FUB? Besök www.ungifub.se eller kontakta Elin Bonnierelin.bonnier@fub.se.

För tre år sedan var Anna Ringström med och presenterade idén om Volymen på max för Postkodlotteriet, som finansierat projektet. Härom veckan gjorde hon en intervju med vår förbundssekreterare Christina Heilborn om Ung i FUB:

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>