Hem Reportage Unga studentreprenörer satsar på giftfria skolor

Unga studentreprenörer satsar på giftfria skolor

Publicerat av: Redaktionen

Unga studentreprenörer i Solna satsar på giftfria skolor.  Viktigheten vid städning av skolor och förskoleverksamheter är många!

Det nystartade företaget Naturligt Rent vill göra allt rätt från början när de ska förändra branschen och har nu klarat Svanens tuffa krav.

Kraven innebär bland annat att använda miljömärkta kemikalier och dosera dem rätt för att motverka resursslöseri, och att köra klimatsmart på godkända fordon samt ha kollektivavtal för att motverka svartarbete.

Nat_rent_svanen[1]Naturligt Rent vill påverka attityden hos kollegorna i städbranschen, en bransch som de generellt tycker är dålig på att ta miljöansvar. Naturligt Rent fokuserar på kunder främst bland förskolor och skolor.

– Här kan vi vara med och påverka framtiden på riktigt. Men som läget ser ut idag är det allt för många av de som upphandlar städtjänster som fokuserar på pris istället för att ge barn och personal en hälsosam inomhusmiljö. Det leder till att barn, som är extra känsliga får dåligt städade miljöer, utsätts för icke miljömärkta och starkt parfymerade städkemikalier. Det vill vi ändra på, barnen är vår framtid, säger Mathias Gavatin.

Förutom att miljöfrågan står högt på dagordningen så satsar Naturligt Rent på att få in unga i arbetslivet. Samtidigt vill man hitta rätt person med engagemang för hållbar utveckling.

– Genom att erbjuda enkla verktyg vill vi arbeta tillsammans med våra kunder mot uppsatta miljö- och kvalitetsmål och på så sätt kunna väcka ett intresse och skapa engagemang. Responsen är positiv och våra kunder visar stor uppskattning, vilket hjälper oss i arbetet mot ett hållbart samhälle samt en giftfri miljö på landets skolor, det är för oss en självklarhet säger Mathias Gavatin, vd och en av tre ägare.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>