Hem NYHETER Utbildningsminister Gustav Fridolin möter ungdomar som medverkar i Nätverket LÄSLOVs e-bok Tankar om vår tid – av 14 unga

Utbildningsminister Gustav Fridolin möter ungdomar som medverkar i Nätverket LÄSLOVs e-bok Tankar om vår tid – av 14 unga

Publicerat av: Redaktionen

Nätverket LÄSLOV, som drivs av Läsrörelsen, har tagit fram e-boken Tankar om vår tid, en samling texter av ungdomar i åldrarna 13–19 där de beskriver sina tankar om samtiden och framtiden.

Tisdag den 4 september möter utbildningsminister Gustav Fridolin två av skribenterna, Naomi Kouame, 16 år från Göteborg och Mattias Karlsson, 19 år från Trelleborg.

Gustav Fridolin får då ett tryckt exemplar av boken, som under tisdagen även lämnas till övriga partiledare i riksdagen och berörda ministrar, samt publiceras som e-bok för allmänheten att ta del av.

Utbildningsminister Gustav Fridolin möter ungdomar som medverkar i Nätverket LÄSLOVs e-bok Tankar om vår tid – av 14 unga

Vad rör sig i huvudet på nästa generation? De som en gång ska ta över samhället. Det ville Nätverket LÄSLOV, drivet genom Läsrörelsen, ta reda på. E-boksprojektet Tankar om vår tidvände sig till unga på högstadier och gymnasier i hela landet, för att ge dem möjlighet att dela med sig av sina tankar. Skrivutrymmet var begränsat till 2 500 tecken. Bland bidragen har 14 bidrag valts ut, som på ett övertygande sätt visar unga människors tankar.

E-boken publiceras den 4 september, fem dagar innan valet, för allmänheten att ta del av.

Två av ungdomarna kommer under dagen att träffa utbildningsminister Gustav Fridolin och själva lämna över boken i tryckt format tillsammans med Elisabet Reslegård, Läsrörelsens och Nätverket LÄSLOVs ordförande, och Johan Unenge, styrelseledamot i Läsrörelsen och talesperson för LÄSLOV. Boken lämnas även i tryckt format till samtliga partiledare i riksdagen och berörda ministrar. Vi uppmanar alla, särskilt våra makthavare, att ta del av det som de unga har att säga.

Nätverket LÄSLOV är ett brett läsfrämjande samarbete som startade 2015. Det drivs av Läsrörelsen med elevorganisationer, bokförlag, bibliotek, bokhandel, idrottsföreningar, fackliga organisationer, kulturinstitutioner och företag i ett stort växande nätverk med i dag drygt 80 medlemmar. Målet var att ersätta Höstlovet med Läslovet, något som statsminister Stefan Löfven anslöt sig till i sitt sommartal i augusti 2016.

Vi är glada att utbildningsminister Gustav Fridolin, fem dagar innan valet, möter unga som bidragit till LÄSLOVs initiativ Tankar om vår tid och tar del av deras åsikter om samtidens Sverige.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>