Hem NYHETER Vad kan man göra för 3,5 miljarder?

Vad kan man göra för 3,5 miljarder?

Publicerat av: Redaktionen

I svallvågorna efter den senaste PISA-undersökningen, som inte var någon upplyftande historia för den svenska skolan, sätts nu fokus på att utvärdera anledningarna till de tappade placeringarna.

Statens 3,5-miljarderssatsning på en undervisning som ska vara likvärdig för alla är ett steg i den riktningen.

Vad kan man göra för 3,5 miljarder?

Frågan är nu var de miljarderna skapar bäst effekt. Att alla elever kan höra vad läraren säger oavsett om man har en hörselnedsättning, koncentrationssvårigheter eller sitter långt bak i klassrummet känns som ett naturligt steg att ta för att lyfta den svenska skolan på nytt. Att höra är en förutsättning för inlärning och goda studieresultat och för den delen även en förutsättning för att plocka placeringar i nästa PISA-undersökning.

Lärare och elever är överens

Lösningen handlar om röstförstärkning där lärarens röst hörs tydligt för alla oavsett var man befinner sig i klassrummet. Rönnowskolan i skånska Åhus har infört Roger™ SoundField-systemet och både elever och lärare märker positiva skillnader mellan då och nu. En bättre arbetsmiljö, en mer effektiv inlärning och ett större fokus hos eleverna är en del av de positiva effekter som systemet har bidragit med.

Vill du veta mer?

Den 28 november kl 15.00-16.00 finns vi på Elite Grand Hotel i Norrköping tillsammans med Skoldatateket där vi informerar om Soundfield-systemet och svarar på alla dina frågor. Om du vill besöka oss i Norrköping (eller om du vill bli kontaktad med mer information) anmäler du dig via denna länk: Anmälan.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>