Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM ​Allt har en historia – ny digital läroplattform

​Allt har en historia – ny digital läroplattform

Publicerat av: Redaktionen

Världskulturmuseerna lanserar Allt har en historia – en ny digital läroplattform riktad mot grundskola och gymnasium.

Genom tolv kortfilmer och museiföremål görs olika nedslag i världshistorien – från de första jordbrukarna till dagens globala utmaningar.

Världskulturmuseernas nya digitala läroplattform Allt har en historia består av tolv kortfilmer där pedagoger och intendenter berättar om vad ett museiföremål kan förmedla om världshistorien. Till varje film ingår ett lärandematerial som består av lärarhandledningar, övningar och fler möjligheter att fördjupa sig kring museiföremål och historia.

​Allt har en historia – ny digital läroplattform

De kulturer och epoker som avhandlas grundar sig i befintliga läroplaner i skolämnet Historia där områden som Antiken och flodkulturerna finns med – tidsperioder som myndigheten har stora samlingar från och skildrande utställningar om på museerna. Materialet kan med fördel även användas av en intresserad allmänhet.

Syftet är att sprida kunskap om myndighetens samlingar men även att skapa spänning och nyfikenhet kring museerna och vad de kan berätta.

Det känns positivt att kunna göra museerna tillgängliga för besökare över hela landet genom webben, säger Olof Tiderman pedagog på Världskulturmuseerna.

Världskulturmuseerna har under de senaste åren arbetat med att utveckla digitala plattformar som riktar sig mot skolan och allmänheten, som en del av myndighetens uppdrag att nå besökare nationellt. Allt har en historia är en digital läroplattform för såväl lärare, elever och allmänna besökare. I samband med lanseringen av Allt har en historia kommer Etnografiska museet ha två specialprogram och flera guidade visningar med fokus på världshistorien.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>