​Elevernas utställning Jaget och laget blir av trots att UEFA F17-EM ställs in

Mellanstadieklasser från Falkenberg, Varberg och Halmstad ställer nu ut färgrika collage genom Konst i Hallands pedagogiska projekt Jaget och laget – fotbollskultur i serieform.

​Elevernas utställning Jaget och laget blir av trots att UEFA F17-EM ställs in 1Bilderna visas i Kuben i Falkenberg, på Stadsbiblioteket samt stadsinformationstavlorna i Halmstad.

Projektet initierades med anledning av UEFA F17-EM som skulle avgjorts i Falkenberg, Varberg, Halmstad och Ängelholm i maj.

På grund av coronavirusets spridning flyttades mästerskapet fram på obestämd tid. Detta har dock inte hindrat att man i konstprojektet knutit an till evenemanget och dess slogan Winning Together med fokus på kvinnligt ledarskap och laganda.

Tanken var att barns teckningar skulle lyfta evenemanget. Det gör de också, men på ett annat sätt. Den 4–31 maj visas de nu istället i anslutning till Svenska Fotbollförbundets viktiga slogan Winning Together – en paroll som känns aktuell även i tider av social distansering. Laganda och ledarskap är viktigare än någonsin.

Elevernas teckningar visas nu på stadsinformationstavlorna i Halmstad. Eleverna från Falkenberg ställer dessutom ut på Kuben i Falkenberg den 4–17 maj och elever från Halmstad ställer ut på Stadsbiblioteket i Halmstad den 9–23 maj.