Hem FORSKNING ​MMS: Nio tonåringar av tio ser rörlig bild på nätet dagligen

​MMS: Nio tonåringar av tio ser rörlig bild på nätet dagligen

Publicerat av: Redaktionen

MMS: Nio tonåringar av tio ser rörlig bild på nätet dagligen. För andra kvartalet i rad ligger den dagliga räckvidden för rörlig bild på nätet på 50 procent i målgruppen 9-99 år. Men för unga tittare är räckvidden betydligt högre. Nio tonåringar av tio ser rörlig bild på nätet varje dag.

I den senaste rapporten i serien MMS Trend & Tema studerades attityder och tittarvanor hos tweens, 9-12 år och teens 13-19 år. I den framgår att 90 ​MMS: Nio tonåringar av tio ser rörlig bild på nätet dagligenprocent av 9-19-åringarna hade sett på någon form av rörlig bild på internet under de senaste 24 timmarna.

– De unga tittarna ser betydligt mer på rörlig bild på nätet än genomsnittsbefolkningen. Men det finns skillnader inom målgruppen. 9-12-åringarna är mer orienterade mot TV och TV-sändningar, medan 13-19 åringarna i högre grad tittar på nätet, säger MMS VD Magnus Anshelm. Man får heller inte glömma att unga också tittar mycket på TV. Det handlar inte om det ena eller det andra, utan om både och. De väljer att titta på det innehåll och på den skärm som finns tillgänglig och passar bäst i varje situation.

I attitydundersökningen svarade de yngre tittarna 9-12 år att de hellre följer program på TV än via nätet och i princip alla av dem räknar med att de kommer att skaffa en TV-apparat när de bli vuxna och flyttar hemifrån.

13-19-åringarna följer i högre grad serier och program via internetkanaler än via TV-sändningar och det är vanligare bland dem att följa en YouTubekanal än vad det är bland 9-12-åringarna. Bland de äldsta tonåringarna 17-19 år tror var femte att de inte kommer att skaffa TV när de flyttar hemifrån.

Undersökningen MMS Trend & Tema 2015:2 Tweens och Teens, genomfördes med telefonintervjuer under april och maj 2015. Ett tjugotal tjänster ingick: gratistjänster som SVT Play och YouTube, betaltjänster som Netflix och Viaplay samt ett antal pirattjänster.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>