Hem NYHETER 20 augusti sista ansökan för Nordic Edtech Awards

20 augusti sista ansökan för Nordic Edtech Awards

Publicerat av: Redaktionen

Edtech, Educational technology, är en av de snabbast växande marknaderna globalt sett, med stora investeringar som följd.

I Norden har ett flertal edtechbolag skapat internationellt intresse de senaste åren.

20 augusti sista ansökan för Nordic Edtech Awards

Nu utlyses andra året av Nordic Edtech Awards, där finalen tar plats på Oslo Innovation Week. Senast vann svenska Lexplore på SLUSH i Helsingfors.

The Nordic Edtech Awards är ett initiativ från Nordic Edtech Alliance, hela den nordiska edtech-maffian. Nordiska edtech bolag tävlar om exponering, €10.000 och en plats på nordens enda accelerator för edtech, xEdu, i Helsingfors. En plats hos Nordic Innovation House i NYC kommer också att beredas för vinnaren. De fem nordiska ländernas finalist pitchar på scen framför flera tunga internationella investerare under Edtech Day på Oslos Innovation Week. Sista ansökningsdag är 20 augusti.

Nordisk edtech har den senaste tiden gjort mer väsen av sig internationellt. Fler nya bolag startar och flera har tagit in större investeringar för att gå ut på internationell marknad. Norska Kahoot, finska Mightifier, svenska Lexplore och Soundtrap har tagit in större investeringar eller fått höga värderingar. Senast i raden är danska Labster, Peergrade och Area9.

– Vi befinner oss i ett momentum. Nordisk edtech formerar sig och vi ser hur många lovande edtech entreprenörer vi har gemensamt i våra länder. Nu när vi går ihop och jobbar tätare, så kommer det att frigöra den potential nordisk edtech har, säger Hege Tollerud, VD på Oslo Edtech Cluster, en av NEAs partner organisationer.

Stockholm utsågs nyligen till en av de hetaste edtechstäderna i världen

Stockholm placerade sig på plats tio bland de bästa edtechmiljöerna i världen i en ny rapport från Navitas Ventures. Rapporten har listat de 20 mest intressanta städerna för utveckling av edtechbolag i ett datadrivet index som mäter antal bolag, tillgång till kapital, ekosystem i form av organisationer, marknadsplatser eller inkubatorer, statligt stöd och innovationspotential samt tillgång till och kvaliteten på utbildningssystemet.

Nordic Edtech Alliance är ett partnerskap mellan nordiska edtech aktörer, Syftet med Nordic Edtech Alliance är att stärka samarbetet och profilera nordisk edtech internationellt, med de nordiska värdena, jämlikhet, demokrati, kvalitet och motivationsstyrt lärande och effektivitet genomsyrar budskapet. Målet är att attrahera nordiska och internationella investerare till nordisk edtech och bygga broar till internationella marknader. Nordic Edtech Startup Award är NEAs första initiativ.

Oslo Innovation Week:

Oslo är en av de mest intressanta tech-communities i Norden. Varje år hålls Oslo Innovation Week och i år kommer Nordic Edtech Day, ett event helt dedikerat till Edtech att bjuda in internationella investerare och andra makers and shakers för att visa upp den mångfald som finns inom nordisk edtech. Finalen sker på Nordic Edtech Day den 26e september.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>