Premiär för digitalt skolval i grundskolan
Hem NYHETER Premiär för digitalt skolval i grundskolan

Premiär för digitalt skolval i grundskolan

Publicerat av: Redaktionen

Den 1 februari öppnade skolvalet till förskoleklass, årskurs 4 och årskurs 7.

Premiär för digitalt skolval i grundskolanI år gör vårdnadshavare valet i en ny e-tjänst i stället för på pappersblankett.

I den nya e-tjänsten loggar vårdnadshavare in med Bank ID och rangordnar de skolor de önskar att deras barn ska gå på nästa läsår.

– Vi är glada att kunna erbjuda en digital tjänst för skolval och skolbyte. Ett modernt digitalt system underlättar både för vårdnadshavare och för vår egen administration. Det gör det enklare att ansöka och gör även att valet blir mer rättssäkert. Det är också ett ytterligare steg i vårt digitaliseringsarbete, säger Niklas Wikström, ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

I månadsskiftet mars/april får de som gjort ett digitalt skolval besked om vart eleven fått plats.

Under våren kommer den nya e-tjänsten även öppnas för skolbyten och för ansökningar från elever som flyttar in och vill ansöka om skolgång i Karlstad.

Information om skolvalet

Skolvalet är öppet 1-14 februari och gäller val till förskoleklass, val till årskurs 4 för de elever som inte har årskurs 4 på sin nuvarande skola, samt val till årkurs 7. Berörda vårdnadshavare har fått hem ett informationsbrev kring hur valet går till.

Vårdnadshavare som har frågor eller behöver hjälp kan vända sig till kommunens Kontaktcenter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>