Hem EVENT Alfred Nobel Science Park lyfter ungas innovationer på Innovationsveckan

Alfred Nobel Science Park lyfter ungas innovationer på Innovationsveckan

Publicerat av: Redaktionen

Hur kan man undvika att äldre ramlar med rullatorn?

Den utmaningen tog sig gymnasieungdomar från Teknikcollege i Örebro an.

Alfred Nobel Science Park lyfter ungas innovationer på Innovationsveckan

Resultat blev en rad kreativa innovationer som presenteras den 3 oktober när Alfred Nobel Science Park arrangerar ett seminarium på Innovationsveckan.

Innovationsveckan är en nationell kraftsamling för att visa upp det driv och engagemang som finns inom offentlig sektor när det kommer till innovation och förmågan att tänka nytt.

Alfred Nobel Science Park bidrar under veckan med ett seminarium om ungas innovationskraft kring välfärdsutmaningar.

– Vi utgår från ett konkret exempel, där chefen från ett vård- och omsorgsboende i Örebro kommun vände sig till kommunens idésluss med en utmaning.

– Det resulterade i att flera klasser med gymnasieelever från länet via Teknikcollege började jobba med att hitta konkreta lösningar, berättar Ingela Ernestam, profilområdesansvarig för Hälsa, vård och omsorg på Alfred Nobel Science Park.

Under seminariet kommer åhörarna att möta både chefen som identifierat problemet och de ungdomar som jobbade med att komma på lösningar.

Idéslussen vid Örebro kommun, lärare på gymnasieskolorna och personer som jobbar inom innovationskedjan i regionen medverkar också.

– Det här är ett så bra exempel på hur vi jobbar med innovationer och samverkan mellan olika aktörer i Örebro. I det här fallet handlar det om både Alfred Nobel Science Park, Örebro kommuns idésluss, de som jobbar inom vård och omsorg, Teknikcollege i Örebro län och Örebro universitet. Det ska bli så roligt att få höra gymnasieeleverna berätta om sina innovationer, säger Ingela Ernestam.

Innovationsveckan arrangeras av Sveriges kommuner och landsting (SKL) och Vinnova, Sveriges innovationsmyndighet.

Dag: 3 oktober
Tid: 14:30-15:30

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>