Ansökan till våren är öppen - högskolan lanserar ett nytt ekonomprogram
Hem NYHETER Ansökan till våren är öppen – högskolan lanserar nu ett nytt ekonomprogram

Ansökan till våren är öppen – högskolan lanserar nu ett nytt ekonomprogram

Publicerat av: Redaktionen

Fredagen den 15 september öppnar ansökan till vårens program och kurser på Högskolan Kristianstad.

I vårens utbud erbjuder vi ett nytt ekonomprogram med inriktning Business Intelligence, som svarar på en efterfrågad kompetens från näringslivet och arbetsmarknaden.

Business Intelligence (BI) har på senare år dykt upp som ämne på lärosäten runt om i landet, ofta som en del av utbildningen i informatik. Att studenterna erbjuds BI inom ramen för företagsekonomi är mer ovanligt.

Anne-Marie Jontoft, programområdesansvarig för ekonomprogrammet vid Högskolan Kristianstad, berättar om intresset från näringslivet som är stort:

– Vi har märkt av ett väldigt stort intresse externt, från företag och organisationer som efterfrågar utbildade BI-analytiker. Det är viktigt att inte göra avkall på företagsekonomiämnet och övriga stödämnen som studenterna behöver ha ordentlig koll på. Studenterna kommer att bli ekonomer i grunden, men utveckla specialistkompetens inom visualisering och dataanalys, vilket öppnar upp många karriärmöjligheter där de aktivt är med och bidrar till att driva företag framåt.

Ansökan till våren är öppen - högskolan lanserar ett nytt ekonomprogramHögskolan Kristianstad har tät samverkan med det omgivande samhället, och den kommande ekonomutbildningen är inget undantag.

– Representanter från näringslivet har varit med i framtagningen av programmet för att skapa en utbildning som är relevant och som motsvarar de behov som finns på arbetsmarknaden, säger Anne-Marie Jontoft.

Ny satsning på erfarenhetsbaserade lärarutbildningar

Till våren 2024 gör Högskolan Kristianstad även en ny satsning på distansutbildningarna till förskollärare och grundlärare med inriktning fritidshem, för de med yrkeserfarenhet. Utbildningarna görs om och förkortas med en termin. Detta för att möta den lärarbrist som råder ute i verksamheten och också ta tillvara på den gedigna erfarenhet som finns hos obehöriga som arbetat många år i förskolans och fritidshemmets pedagogiska verksamhet.

Mer information om Ekonomprogram – Business Intelligence

Mer information om erfarenhetsbaserade lärarutbildningar

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>