Barnfonden startar nytt projekt för barn i Ukraina och Moldavien
Hem HÄLSA Barnfonden startar ett nytt projekt för barn i Ukraina och Moldavien

Barnfonden startar ett nytt projekt för barn i Ukraina och Moldavien

Publicerat av: Redaktionen

Med stöd från bland annat Världens barn och Radiohjälpen startar Barnfonden, i samarbete med organisationen WeWorld, ett nytt projekt i Ukraina och Moldavien med fokus på att erbjuda psykosocialt stöd och utbildning till barn och unga.

Under projektets gång väntas över 2 600 personer få tillgång till bland annat terapi, fritidsaktiviteter och teknik för att delta i onlineundervisning.

Barn och unga som tvingas fly kriget i Ukraina är en extra utsatt grupp där många upplevt svåra trauman och extrem stress. De löper också högre risk att utsättas för övergrepp, inte minst under själva flykten.

Barnfonden startar nytt projekt för barn i Ukraina och Moldavien

Foto: ChildFund Deutschland

– Det här projektet utgör ett viktigt steg mot att stärka och stödja barn och unga som lider av trauman och svår stress i samband med flykten, säger Anna-Maria Romberg, programhandläggare på Barnfonden.

Projektet startar under sommaren 2023 och genomförs i Reni- och Ismaildistrikten i Odessa Oblast, Ukraina, och i Chisinaudistriktet, Moldavien. Deltagarna kommer att få tillgång till både individuell terapi och gruppterapi, och föreläsningar om stresshantering och PTDS (posttraumatiskt stressyndrom), ledda av utbildade psykologer och pedagoger.

– Vi kommer också att etablera digitala träningscenter så att barn och ungdomar på flykt kan delta i online-utbildning och på så sätt inte halkar efter i skolan, berättar Anna-Maria Romberg.

Även fritidsaktiviteter som musik, målning och sport för barn, ungdomar och vårdnadshavare kommer att anordnas.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>