Hem NYHETER Big Bang Festival arrangeras för tredje året i rad!

Big Bang Festival arrangeras för tredje året i rad!

Publicerat av: Redaktionen

Cool Minds arrangerar vetenskapsfestivalen Big Bang Festival för tredje året i rad!

Big Bang festival är en tre dagar lång gratisfestival med fokus på att barn ska få testa på olika vetenskapliga och tekniska aktiviteter.

Big Bang Festival arrangeras för tredje året i rad!

Första dagen på Big Bang Festival har 3D-printing på schemat. Fotograf: Ronja Feuer

Varje år är det ett nytt tema för Big Bang, detta året är det “Teknik för miljön” som gäller. Under tre dagar får besökarna ta sig igenom sammanlagt nio olika workshops och aktiviteter.

Bland annat kommer man få bygga vindkraftverk, 3D-printa, lära sig hydroponisk odling, bygga ett självbevattningssystem och mycket mer.

– Det är viktigt att barn så tidigt som möjligt får en förståelse för hur miljöförstöringarna påverkar jorden och klimatet.

Om barn får ett intresse för detta i tidig ålder kanske det leder till ett framtida engagemang i miljöfrågor, menar Cecilia Lindskog IT-chef på Cool Minds.

Big Bang Festival arrangeras för tredje året i rad! 2

Workshop i design. Fotograf: Ronja Feuer

Big Bang festival består av en mångfald av metoder för inlärning med interaktiva programpunkter som har ett hands-on perspektiv. På Cool Minds lär man sig genom att skapa, testa och experimentera själva. För att minska smittorisken har Cool Minds, utöver att regelbundet desinfektera ytor och dylika åtgärder, begränsat eventet så att max 50 personer kan befinna sig i lokalen.

Big Bang Festival äger rum 25-27 juni och arrangeras med stöd från Malmö Stad samt Åhlén-stiftelsen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>