Hem SKOLNIVÅ Bokmässan och ETC/Leopard inleder samarbete kring läsning i Angered

Bokmässan och ETC/Leopard inleder samarbete kring läsning i Angered

Publicerat av: Redaktionen

Bokmässan och ETC/Leopard förlag inleder ett samarbete kring läsfrämjande i Angered.

Samarbetet kommer att bestå av en rad aktiviteter – bland annat bjuds 200 gymnasieelever in till Bokmässan för att besöka ETC:s nya område Hoppet.

Bokmässan och ETC/Leopard inleder samarbete kring läsning i Angered

– Vi vill lyfta litteratur och läsning. Genom samarbetet i Angered hoppas vi kunna ge unga möjlighet att möta litteraturen, både i sin egen stadsdel och på Bokmässan, säger Frida Edman, som välkomnar samarbetet med ETC/Leopard, Angeredsgymnasiet och Angereds bokmässa.

Satsningen står på tre ben och inleds veckan innan Bokmässan, den 22 september då det är premiär för Angereds bokmässa som går av stapeln på Blå Stället.

Där deltar Bokmässan och Leopard förlag som arrangörer av ett författarsamtal, och dessutom delas 300 bokpåsar ut som fylls med innehåll från Bokmässan, Leopard förlag och ETC – en entrébiljett, en bok, och en prenumeration på Dagens ETC/ETC Göteborg.

Torsdagen den 27 september bjuds dessutom 200 elever från Angeredsgymnasiet in till Bokmässan för att ta del av litteratur och läsning.

En av klasserna deltar också i den nya satsningenBootcamp i källkritikunder Bokmässans fredag, då eleverna får möjlighet att arbeta som en tidningsredaktion under en dag och hantera källkritik i praktiken.

– För oss på Angeredsgymnasiet är samarbetet med Bokmässan mycket betydelsefullt. Det ger oss möjlighet att förstärka de läs- och språksatsningar vi redan satsar på. Bokmässan handlar också om möten som annars inte äger rum, att nätverka blir allt viktigare och tillsammans kan vi ge eleverna möjlighet att få träna på detta IRL, säger Patrick Gladh, rektor på Angeredsgymnasiet.

Eleverna kommer också att besöka och delta i aktiviteter på det nya området Hoppet, som är en ny stor monter- och scensatsning på mässområdet med ETC och Leopard förlag som avsändare. Hoppet erbjuder ett 60-tal programpunkter under Bokmässans fyra dagar. När eleverna besöker Hoppet får de bokenTror du att du kan förändra världen utan att anstränga dig?av Stina Oscarson och Sara Granér, för att använda i sitt vidare skolarbete. Boken är en handbok i att vara medborgare och en kunskapsbank i hur man skapar förändring i ett samhälle utan våld.
– Det ska bli fantastiskt roligt, säger Andreas Gustavsson, chefredaktör på Dagens ETC. För oss har medverkan på Bokmässan alltid handlat om demokrati och debatt. Nu blir det väldigt påtagligt.

Bokmässan äger rum 27-30 september 2018.
Läs mer på www.bokmassan.se

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>