Cosentino lanserar tävlingen Cosentino Design Challenge
Hem EVENT Cosentino lanserar tävlingen Cosentino Design Challenge

Cosentino lanserar tävlingen Cosentino Design Challenge

Publicerat av: Redaktionen

Cosentino City Madrid var värd för det officiella lanseringshändelsen i morse.

Under evenemanget tillkännagavs de två teman som deltagarna, arkitektur- och designstudenter från hela världen, behöver forska om för att skapa och utveckla inspirerande projekt.

Återigen i år kommer CDC-juryn att leta efter förslag med fokus på miljövänlighet och hållbarhet, konceptuell och teknisk kvalitet, kreativitet och innovation.

CDC 16- teman:

  • I kategorin Design är temat ”Att tänka om utrymmet för kreativitet och arbete hemma”. Målet är att deltagarna ska utveckla innovativ design avsedd för hemma-arbete.
  • I kategorin Arkitektur är temat ”Den femte fasaden: en reflektion uppifrån taket”. Förslag i denna kategori måste kombinera energianvändning med livskraft, hållbarhet och design.

CDC lämnar studenterna fria att utveckla sina projekt med det enda kravet att det slutliga projektet ska innehålla någon av de innovativa ytor som Cosentino erbjuder arkitektur- och designvärlden: Silestone®, Dekton® och/eller Sensa by Cosentino®.

Inlämningsperioden börjar den 1a oktober 2021 och slutar den 1a juni 2022. Beslutet från juryn, som kommer att bestå av en professor från varje samverkande skola, en internationellt känd arkitekt eller designer och en Cosentino -representant, meddelas också i juni. För varje kategori finns tre förstapris på 1 000 euro vardera, och tre andraplatser. Finn alla detaljer här www.cosentinodesignchallenge.org

Image of Presentacion CDC 16 in Cosentino launches Cosentino Design Challenge 16 - Cosentino

Den officiella presentationen av CDC 16, som hölls inom ramen för Madrid Architecture Week 2021, ägde rum i morse i Cosentino City Madrid och deltog gjorde Santiago Alfonso, Vice President for Communication and Corporate Reputation för Cosentino Group och ordförande för CDC-tävlingen Adelina Salinas, arkitekt och samordnare av tävlingen samt Ricardo Santonja, professor, fotograf och samarbetspartner för CDC sedan dess början. Eventet tjänade också till att dela ut priser till några av de vinnande studenterna från föregående upplaga.

Image of Presentacion CDC 16 4 in Cosentino launches Cosentino Design Challenge 16 - Cosentino

För att avsluta eventet höll arkitekten Miguel Fernández-Galiano ett intressant föredrag där han recenserade sin yrkeskarriär och vikten av hans deltagande i nationella och internationella arkitektur- och designtävlingar. Press Release Cosentino launches CDC16

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>