Hem NYHETER EkmanBuss Flexibussitet hjälper skolklasser till Junibacken

EkmanBuss Flexibussitet hjälper skolklasser till Junibacken

Publicerat av: Redaktionen

Nu startar EkmanBuss Flexibussitet och Junibacken ett samarbete som ska hjälpa skolor och barngrupper med resan till Djurgården.

Med halva priset på resan hoppas EkmanBuss att fler barn ska kunna få inspireras och utbildas på Junibacken.

EkmanBuss Flexibussitet hjälper skolklasser till Junibacken

EkmanBuss Flexibussitet rabatterar gruppresor till Junibacken.

Junibacken har program för skolor och förskolor, ledda av pedagog och speciella teaterföreställningar baserade på verk från Nordens främst barnboksförfattare. Både programmens innehåll och teaterföreställningarna har det yttersta målet att väcka läslust. Coronapandemin och restriktionerna i kollektivtrafiken gör det svårare för barngrupper att åka på utflykt som tidigare.

– Jag är varje vecka i kontakt med pedagoger som gärna vill komma hit men som inte kan ordna transporten på ett bra sätt.

Det är förstås jättetråkigt eftersom både vi och pedagogerna vet vilken betydelse ett besök här kan innebära för relationen till böcker och barnbokskaraktärerna, säger Eva Blomkvist

Barnen riskerar nu att bli utan kulturupplevelsen och ett unikt lärtillfälle på Junibacken. Därför har Junibacken och EkmanBuss Flexibussitet inlett ett samarbete som ger halva priset på alla resor till Junibacken.

– Vi kan erbjuda en trygg och bekväm resa från skolan eller förskolan hela vägen till Junibackens entré, både för små och stora grupper. Vi från Team Ekman desinficerar alla bussar före och efter varje körning innan vi välkomnar barnen ombord. Vi hoppas att det här gör det möjligt för fler barn att få uppleva Junibacken, säger Fredrik Anrin, verksamhetschef på EkmanBuss Flexibussitet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>