Inspirerande tjejkväll för teknikintresserade på Furulundsskolan
Hem UTBILDNING En inspirerande tjejkväll för teknikintresserade på Furulundsskolan

En inspirerande tjejkväll för teknikintresserade på Furulundsskolan

Publicerat av: Redaktionen

Furulundsskolan anordnade för andra året i rad en tjejkväll för teknikintresserade.

Kvällen gav unga tjejer chansen att dyka in i en värld av tekniska äventyr och kreativitet som inte bara underhöll utan också inspirerade till nya karriärvägar.

Besökarna fick testa på många tekniska aktiviteter

Tjejerna hade möjlighet att testa sina färdigheter i att kakla mosaik, testa micro:bits tillsammans med Volvo, prova på att svetsa och robot, träffa unga UF-företagare och mycket mer. För att fylla på med energi fanns det popcorn och god fika till besökarna.

Inspirerande tjejkväll för teknikintresserade på Furulundsskolan

Furulundsskolan gav tjejer en inblick i teknikens värld och möjligheter. Foto: Anna Bodin

Natalie Petersson, tekniklärare på Furulundsskolan, är nöjd med kvällen och betonar vikten av att bredda bilden av tekniska yrken och hur nödvändigt och roligt det är för unga tjejer att våga testa på.

– Vi ser detta som en fantastisk möjlighet att bryta ner befintliga stereotyper och visa att teknik är för alla. Att våga utforska teknikens värld i en trygg miljö där vi finns för att uppmuntra längs resan är avgörande för att inspirera framtidens tech-stjärnor.

Positiv trend till tekniska program

Några av fjolårets besökare av tjejkväll valde teknikrelaterade program på Furulundsskolan inför sitt gymnasieval. En positiv trend som stödjer skolans engagemang för att skapa en mer jämställd framtid inom teknikbranschen.

Om tjejkväll för teknikintresserade på Furulundsskolan

För andra året i rad anordnar Furulundsskolan ihop med Teknikcollege och lokala företag en inspirerande kväll för att bredda bilden av teknikbranschens möjligheter.

Härnäst väntar öppet hus 23 november

Ansökningsperioden till gymnasievalet närmar sig. Nästa vecka, 23 november, anordnar därför Furulundsskolan öppet hus klockan 18:00-20:00 på Furulundsskolan, Tekniskt Lärcenter och Furubygg. Då har alla i kommande årskull möjlighet att utforska skolans alla program och få kunskap om fördelarna med att välja Furulundsskolan för sina framtida studier.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>