Hem NYHETER Erik Lindenius tilldelas Umeå studentkårs pedagogiska pris

Erik Lindenius tilldelas Umeå studentkårs pedagogiska pris

Publicerat av: Redaktionen

För sitt engagemang, hängivenhet och innovationsbenägenhet har Erik Lindenius, lektor i medie- och kommunikationsvetenskap, tilldelats Umeå studentkårs pedagogiska pris 2019.

Han undervisar för närvarande inom organisationskommunikation, formgivning och textbehandling vid Institutionen för kultur- och medievetenskaper.

Vad betyder det att få ett sådant här pris?

– Det här är den finaste utmärkelsen jag fått. Jag känner mig mer stolt och glad än när jag disputerade, för det här priset visar konkret att det jag gör påverkar andra personer positivt.

Vad är det roligaste/meningsfulla med att vara lärare/undervisa?

Erik Lindenius tilldelas Umeå studentkårs pedagogiska pris

Erik Lindenius får priset ”För sitt engagemang, hängivenhet och innovationsbenägenhet. Erik har visat att undervisning kan vara roligt och lustfyllt även på universitetsnivå.” Foto: Per Melander

– Det roligaste är att det ger min kreativa ådra ett utlopp. Det mest meningsfulla är att hjälpa studenter upptäcka sin kreativitet och vilken potential de besitter.

Vad krävs för att fortsätta ”ligga på topp”?

– Det kräver tid och resurser som vi universitetslärare inte alltid har tillgång till. Samtidigt kan just dessa begränsningar vara det som sporrar viljan att utvecklas och se vad som är möjligt med de förutsättningar som är oss givna.

Erik Lindenius berättar vidare att det som gör priset särskilt speciellt för honom är att han efter sin doktorsexamen och några år som lärare, valde att jobba fem år som tjänsteman för utbildningsfrågor på humanistiska fakultetens kansli.

– Efter många våndor över vad jag ville med mitt liv och yrkeskarriär, så sökte jag mig tillbaka till universitetsläraryrket. Att få denna uppskattning från studenterna gjorde mig inte bara obeskrivligt glad och rörd, utan det gav mig också en visshet i att jag valde rätt. Jag är nog där jag ska vara.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>