Hem NYHETER Följ med biblioteket ut i rymden!

Följ med biblioteket ut i rymden!

Publicerat av: Redaktionen

Västerås stadsbibliotek bjuder in till fullspäckad läslovsvecka 27 oktober – 2 november.

Vårt stora läsfrämjande evenemang för barn och unga – Litteralajk, beger sig alltså ut i rymden.

Med på resan kommer alla som vill fylla sitt läslov med rymdaktiviteter. Du kommer att kunna prova på rollspel, åka på observatorietur till Åkesta, få massor av lästips, se på film, pyssla, vara med i workshops, se teater och en himla massa mer.

Följ med biblioteket ut i rymden!

Litteralajk arrangeras för femte året i rad av Västerås stadsbibliotek.

Alla stadsdelsbibliotek och huvudbiblioteket har aktiviteter under Litteralajk. Allt är kostnadsfritt, så det är bara att komma och vara med. Vissa aktiviteter kräver av platsskäl anmälan, så fråga ditt bibliotek eller besök www.bibliotek.vasteras.se för att se fullständigt program med mer information om vad som händer.

Allt avslutas med ett rymdrejv i Hörsalen på huvudbiblioteket, fredag den 2 november kl. 16.00-18.00. Då bjuds det på disco, popcorn, rymdsaft och prisutdelning.

Den som har pysslat en fin dräkt eller nåt annat fint under veckan kan vara med i rymdparaden som går genom hela huvudbiblioteket.

Litteralajk är en årligen återkommande kostnadsfri litteraturfestival för barn och unga. Detta är det femte året som festivalen genomförs. Temat ändras varje år och 2018 är det dags att utforska rymden. Festivalen anordnas av Västerås stadsbibliotek i samarbete med Teater Oliver, LajvVerkstaden, expectrum, Svartviken rollspelspodd, VARF, Lilla Parken och med stöd av Västerås stad.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>