Gratis läxhjälp till skolungdomar
Hem KOMMUNER Gratis läxhjälp nu till skolungdomar

Gratis läxhjälp nu till skolungdomar

Publicerat av: Redaktionen

Sedan några veckor tillbaka finns möjligheten för ungdomar att komma till huset Stinsen i Söderköping för att få hjälp med sina skoluppgifter.

Läxhjälpen riktar sig till elever som går på högstadiet och gymnasiet.

”-Biblioteket måste hålla sig uppdaterat och erbjuda spännande och viktiga aktiviteter för unga, som till exempel läxläsning” berättar Ingrid Bäckström, ungdomsbibliotekarie.

På Stinsen erbjuds sedan en tid elever att få med läxor. Hjälpen riktar sig till elever på högstadiet och gymnasiet, som får hjälp av volontärer som finns på plats för att svara på frågor. De flesta volontärerna är pensionerade lärare med goda ämneskunskaper i bland annat matte, svenska och naturkunskap.

Nyligen genomfördes en undersökning av biblioteket i Söderköping. Cirka 200 ungdomar deltog i undersökningen och av dem efterfrågade en tredjedel hjälp med läxor.

Gratis läxhjälp till skolungdomar– Läxhjälpen är en del i ett projekt som bedrivs här på Söderköpings bibliotek, berättar Ingrid Bäckström, ungdomsbibliotekarie och projektledare, Söderköpings kommun. I projektet har vi ett mål att göra biblioteket mer intressant för unga besökare. Därför lägger vi extra fokus på att lyssna på barns och ungas åsikter och sedan anpassa våra aktiviteter till vad de önskar. Just nu har vi till exempel bokträffar, bildklubb, läxhjälp och lovaktiviteter som robotprogrammering och spelskapande – allt anpassat till våra unga besökare, säger Ingrid.

I sitt uppdrag som ungdomsbibliotekarie arbetar Ingrid för att få unga att se att det går att göra mycket mer än att bara låna böcker på ett bibliotek.

– Jag vill att det ska vara en mötesplats för skapande, litteratur, kultur och inte minst en jättebra plats att studera på. Alla unga ska få chansen att lyckas i skolan och genom våra kunniga volontärer kan de som kört fast i något ämne få hjälp att komma vidare med sina uppgifter, avslutar Ingrid.

Läxhjälpen är på torsdagar kl. 15.30-17 i Glashuset (gamla caféet på Stinsen) och är gratis för ungdomarna.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>