Hem NYHETER Klass 8D Minervaskolan segrare i Teknikåttans regionfinal

Klass 8D Minervaskolan segrare i Teknikåttans regionfinal

Publicerat av: Redaktionen

Klass 8D Minervaskolan i Umeå tog hem regionfinalen i tävlingen Teknikåttan som i dag hölls vid Umeå universitet.

På andra plats kom 8B Själevadskolan i Örnsköldsvik och trea blev Svenstavik skola i Berg.

Klass 8D Minervaskolan segrare i Teknikåttans regionfinal

Moa Eklund, Oskar Ådahl och Jonatan Widmark i vinnande laget 8D Minervaskolan. Foto: Ingrid Söderbergh

I regionfinalen fick de tre lagen, som tidigare under torsdagen vunnit sina semifinaler, bland annat svara på frågor om sol-och månförmörkelser, översätta ord från morsekod och identifiera celldelar och deras arbetsuppgifter. I halvtid ledde Minervaskolan och de höll sin ledning stadigt in i mål och stod till slut som vinnare med 37 poäng. Själevadskolan fick 29 poäng och Svenstavik skola 13 poäng.

I regionfinalen deltog dessa nio åttondeklasser:

 

 • 8B Själevadskolan, Örnsköldsvik
 • 8A Minervaskolan, Umeå
 • 8B Minervaskolan, Umeå
  • 8D Minervaskolan, Umeå
  • 8A Internationella Engelska skolan, Sundsvall
  • 8B Hammarskolan, Vännäs
  • 8A Sjöfruskolan, Umeå
  • Åk 8 Grevåkerskolan, Strömsund
  • 8C Svenstavik skola, Berg

 

Förstapriset är 7 500 kronor. Dessutom bjuds hela klassen på en resa till riksfinalen i Norrköping den 23 maj. Andrapristagarna får 5 000 kronor till klasskassan och tredjepristagarna 2 500 kronor.

Klass 8A Sjöfruskolan i Umeå vann designpriset för sin konstruktion av en bollkastare som skulle kasta iväg bordtennisbollar och pricka en papperskorg placerad två meter från kastaren, ett uppdrag som eleverna fick i förväg, vilket gav 1 000 kronor till klasskassan.

Motiveringen löd:
”Sjöfruskolan vinner designpriset för att ha tänkt mer än bara funktion. Med lekfulla detaljer som ger personlig prägel”.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>