Läraren Martin Nilsson har Sveriges bästa minne – igen!
Hem NYHETER Läraren Martin Nilsson har Sveriges bästa minne

Läraren Martin Nilsson har Sveriges bästa minne

Publicerat av: Redaktionen

”Martin Nilsson – lägg det namnet på minnet!” sa David Batra när Martin memorerat dagens tidning under en tågresa till sin audition i ”Talang” på TV4.

Efter helgens SM i minne som avgjordes i Växjö finns det ännu fler anledningar att göra det.

Martin gick vinnande ur en hård strid om SM-guldet. Martin som bor i Halmstad men jobbar i Lund som lärare i just minnestekniker kan nu titulera sig dubbel svensk mästare i minne då han försvarade sin titel från 2019. Silver gick till Idriz Zogaj, från Göteborg som gjorde comeback och tog sin första medalj i ett SM. Brons gick till Noa Michael. Det var jämnt in i det sista innan medaljerna fördelades.

”Det är så här det ska vara när det arrangeras SM i Minne”, säger en glad Idriz Zogaj, ordförande i Svenska Minnesförbundet. ”Det kommer nya tävlande hela tiden och det är fantastiskt att se hur de tar för sig. I år var det en mix av rutinerade rävar och spännande nykomlingar i startfältet. Att döma av helgens tävling ser återväxten inom den svenska minnessporten god ut.” För den rutinerade förbundskaptenen Idriz Zogaj som bland annat vunnit VM-guld med landslaget blev det efter tolv års väntan äntligen en officiell pallplats i ett SM.

Läraren Martin Nilsson har Sveriges bästa minne – igen!

Medaljörer Sm i minne 2021: från vä Noa Michael brons, Martin Nilsson, guld, Idriz Zogaj, silver

Martin Nilsson, Halmstad, motsvarade de uppskruvade förväntningarna när han höll hela vägen! Läraren i minnestekniker vid Katedralskolan i Lund kan fortsätta att titulera sig – Sveriges bästa minne! Det blev dock tufft. Det var jämnt hela vägen till sista grenen där man ska minnas en hel kortlek så snabbt som möjligt. Martin som under året haft fullt upp med både en stor satsning i ”Talang” under våren och bokskrivande under hösten lyckades trots hårt motstånd försvara sitt guld.

”Otroligt stort! Att få komma tillbaka och tävla efter två års uppehåll och kunna vinna trots tufft motstånd känns fantastiskt. Väldigt stolt över den här segern”, avslutar en segerrusig guldmedaljör.

Värd för tävlingen
Huvudsponsor för årets SM i Minne och Swedish Memory Open är Micropower Group AB. Den internationella koncernen har satt Växjö på den globala teknikkartan med sina industriella energisystem. Micropower utvecklar, tillverkar och säljer batteri- och laddarlösningar till flera industriapplikationer och är idag partner till flera ledande företag.
”Micropower är stolt huvudsponsor av 2021 års upplaga av SM i Minne och Swedish Memory Open och vill passa på att säga stort grattis till Martin Nilsson!”, säger Torbjörn Gustafsson, CEO på Micropower Group.

Vinnarna 2021 SM i Minne
1. Martin Nilsson
2. Idriz Zogaj
3. Noa Michael

”Sveriges bästa minne” tidigare år
2021 – Martin Nilsson
2020 – Ingen tävling pga corona
2019 – Martin Nilsson
2018 – Marwin Wallonius
2017 – Marwin Wallonius
2016 – Marwin Wallonius
2015 – Marwin Wallonius
2014 – Jonas von Essen
2013 – Jonas von Essen
2012 – Jonas von Essen
2011 – Mattias Ribbing
2010 – Mattias Ribbing
2009 – Mattias Ribbing
2008 – Idriz Zogaj
2007 – Idriz Zogaj
2006 – Idriz Zogaj
2005 – Idriz Zogaj
2004 – Idriz Zogaj

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>