Maja Sjögren i Ekot 17:45: ”Läget är kritiskt för Sveriges elever”
Hem HÄLSA Maja Sjögren i Ekot: ”Läget är kritiskt för Sveriges elever”

Maja Sjögren i Ekot: ”Läget är kritiskt för Sveriges elever”

Publicerat av: Redaktionen

Förbundsordförande Maja Sjögren är med i Ekot för att kommentera en ny kartläggning av ungas psykiska hälsa och ohälsa.

Det är Folkhälsomyndigheten och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) som står bakom kartlägganingen som lanserades den 2 juni.

Även vid lanseringen var Maja på plats och delade med sig av elevers upplevelser och erfarenheter av psykisk hälsa, tillsammans med bland annat Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell och rapportens författare.

Maja Sjögren i Ekot 17:45: ”Läget är kritiskt för Sveriges elever”

Printscreen från Ekot, Sveriges Radio. Pressbild Maja Sjögren, fotograf: Sara Österberg.

– Vi behöver resurser, vi behöver en fungerande elevhälsa, vi behöver integrera utbildning om elevers psykiska hälsa i skolan. Man prioritera inte det, säger Maja i Ekot. Hon fortsätter och säger att:

– Resurser behöver läggas på elevhälsan, och skolan behöver utbilda sin personal. Elevernas riksförbund vill se ett maxtak på antal elever per elevhälsopersonal. Vi måste förkorta köerna till bup, men också se till att det finns kommunikation kring var man som ung ska vända sig.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>