Nominera författare till Läromedelsförfattarnas Pris
Hem EFTER PLUGGET Nominera författare till Läromedelsförfattarnas Pris

Nominera författare till Läromedelsförfattarnas Pris

Publicerat av: Redaktionen

Nu är det dags att nominera författare till Läromedelsförfattarnas pris, Sveriges tyngsta pris för författare av läromedel och kurslitteratur.

Nominera författare till Läromedelsförfattarnas Pris

Läromedelsförfattarnas pris är Sveriges tyngsta pris för författare av läromedel och kurslitteratur.

I år kan även nationella resurscenter och ämneslärarorganisationer nominera.

– Jag är stolt över att Läromedelsförfattarna delar ut Läromedelsförfattarnas pris. Att skriva läromedel och kurslitteratur kräver såväl bred kunskap som språklig talang. Det är något vi vill uppmärksamma, säger Frida Engman, förbundsdirektör, Läromedelsförfattarna.

Det är två kategorier som är öppna för nominering: Läromedel och Kurslitteratur. Prissumman är som lägst 100 000 kronor per kategori, vilket gör det till Sveriges tyngsta pris i sin kategori. Syftet med priset är att uppmärksamma författarskapet bakom läromedel och kurslitteratur, samt att lyfta den viktiga roll de spelar i Utbildningssverige.

Nominera senast 28 maj

De som kan nominera författare är ämneslärarorganisationer, nationella resurscenter, skolbiblioteksorganisationer samt anställda på förlag som ger ut läromedel och kurslitteratur. Nomineringar skickas in via ett formulär på Läromedelsförfattarnas webbplats, och nomineringen stänger den 28 maj.

– Vi vill hylla författarna bakom verken som används i skolor och på lärosäten. Elever och lärare behöver läromedel och kurslitteratur av hög kvalitet, säger Frida Engman.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>