Nu öppnar Mattecentrums räknestugor inför HT22
Hem NYHETER Nu öppnar Mattecentrums räknestugor inför HT22

Nu öppnar Mattecentrums räknestugor inför HT22

Publicerat av: Redaktionen

I slutet av augusti börjar svenska elever skolan igen. Inför terminsstart vill vi lyfta vikten av goda kunskaper i matematik för individen och kopplingen till extra läxhjälps-stöd för att uppnå detta.

Vi på Mattecentrum erbjuder gratis läxhjälp i matematik både via digitala verktyg samt fysiska mötesplatser, så kallade räknestugor.

Till våra räknestugor kommer elever från både grundskolan och gymnasiet, och räknestugorna är ett komplement till den ordinarie undervisningen.

Nu öppnar Mattecentrums räknestugor inför HT22

Volontär som hjälper elever

Under 2021 gjorde vi en undersökning tillsammans med Novus som visar på att endast 15% av de tillfrågade barnen inom ålders-spannet 13–17 år får läxhjälp i matte. Men 55% kunde tänka sig att ta hjälp.

Eleverna som besöker oss vill ofta satsa på ett högre betyg, få mängdträning eller så behöver de extra stöd för att kunna hänga med bättre på lektionerna. Räknestugorna pågår kvällstid under två timmar och sker i skolans eller bibliotekets lokaler. Det är gratis att delta och ingen föranmälan krävs.

Volontärerna som bemannar räknestugorna är personer som är kunniga inom matematik, såsom civilingenjörer, matematiker och naturvetare, och alla ställer upp helt ideellt. Hjälpen blir därför både engagerad och ger en koppling till yrkeslivet. Mattecentrum driver för närvarande ett 50-tal räknestugor i veckan fördelade på 22 städer över hela Sverige.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>