Hem POLITIK Matilda Ernkrans träffar rektorer om rekryteringsmål för könsfördelning bland professorer

Matilda Ernkrans träffar rektorer om rekryteringsmål för könsfördelning bland professorer

Publicerat av: Redaktionen

I dag, onsdag 9 september, träffar Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, rektorer från ett urval av lärosäten i landet för ett digitalt möte.

Syftet med mötet är en fördjupad diskussion om hur uppfyllelsen för rekryteringsmålen för könsfördelning bland professorer kan förbättras.

Matilda Ernkrans träffar rektorer om rekryteringsmål för könsfördelning bland professorer

Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning

Inför målperioden 2017–2019 fick Universitetskanslersämbetet i uppgift att följa upp och utvärdera utfallet av rekryteringsmålen för könsfördelning bland professorer.

Uppföljningen och utvärderingen visade att lärosätena på en övergripande nivå inte har lyckats uppnå sina mål och analysen visade att rekryteringsmålen för perioden inte har lett till någon förbättring vad gäller andelen kvinnor bland nyrekryterade professorer.

– Jämställdhet står högt på agendan inom alla områden som regeringen arbetar med – så också inom arbetet med högskolan. En så omfattande och samhällsbärande verksamhet som högskolan måste ha ett ständigt pågående och starkt jämställdhetsarbete och ge lika möjligheter att forska och utbilda sig oavsett kön, säger Matilda Ernkrans.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>