Hem NYHETER Nu kommer mer pengar till Sveriges studerande

Nu kommer mer pengar till Sveriges studerande

Publicerat av: Redaktionen

Den 1 juli höjs studiemedlens bidragsdel med cirka 300 kronor per studiemånad för heltidsstuderande.

Samtidigt höjs studiebidraget inom studiehjälpen, som främst lämnas till elever i gymnasieskolan, med cirka 200 kronor per månad.

Nu kommer mer pengar till Sveriges studerande

Anna Ekström, gymnasie- och kunskapslyftsminister.

Höjningen av studiebidraget inom studiehjälpen innebär dessutom en retroaktiv utbetalning på 900 kronor för tiden från och med den 1 mars.

– Det är första gången på över 10 år som studiebidraget inom studiehjälpen höjs. När det går bra för Sverige vill vi att framgångarna kommer alla till del och satsa på höjda studiebidrag. Det betyder mer pengar till elever och studerande utan att de studerandes studieskulderna ökar, säger Anna Ekström, gymnasie- och kunskapslyftsminister.

Den höjda bidragsdelen inom studiemedlen börjar gälla från och med den 1 juli 2018. Studiebidraget inom studiehjälpen gäller också från och med 1 juli 2018, men betalas ut retroaktivt för perioden mars till juni 2018.

Den höjda bidragsdelen inom studiemedlen berör drygt 500 000 studerande. Höjningen av studiebidraget inom studiehjälpen – som främst lämnas till elever i gymnasieskolan – berör cirka 400 000 elever. Senaste gången en höjning genomfördes inom studiehjälpen var 2006.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>