Hem PEDAGOGSNACK Ny bok ger konkreta råd för skolans digitalisering

Ny bok ger konkreta råd för skolans digitalisering

Publicerat av: Redaktionen

Frågan om skolans digitalisering har varit en av de mest debatterade frågorna under de senaste åren.

Den är mångfacetterad, komplex och fortfarande högaktuell. Nu släpps boken 12 tankar om skolans digitalisering.

Ny bok ger konkreta råd för skolans digitalisering 3Boken ger konkreta tips och tar upp både goda exempel där digitaliseringen lyckats och vad man kan lära sig av exempel där digitaliseringen inte fungerat som man tänkt. Hur får vi skolans digitalisering att bidra till elevens lärande? Hur organiserar vi lärares och elevers digitala arbetsmiljö?

– Jag vill förmedla att skolans digitalisering är viktig. Samtidigt är den en del av en helhet vilket gör att digitaliseringen i sig inte är ett självändamål utan ingår i ett sammanhang, berättar bokens författare Edward Jensinger.

I 12 tankar om skolans digitalisering delar Edward Jensinger med sig av egna erfarenheter av arbetet med att digitalisera skolan. Han har en bakgrund som rektor, utbildningschef och områdeschef i både Helsningborg och Malmö. Just nu är han verksam som gymnasieområdeschef i Malmö stad.

– Min ambition med boken har varit att skildra min egen resa gällande skolans digitalisering. Om jag kan bistå till att få andra att utveckla egna tankar kring dessa frågor vill jag gärna göra det, säger Edward Jensinger.

Edward Jensinger har i många år varit tongivande i den offentliga debatten om skolans digitalisering i såväl sociala medier som i föreläsningssammanhang

– Diskussionerna om digitaliseringen förs alltjämt i ett högt tonläge. Jag tror att diskussionerna kommer att fortgå länge till. Men delvis kommer vi i skolan att mer fokusera på de didaktiska aspekterna av det hela samtidigt som teknikutvecklingen kommer att föra oss in i helt nya vägar, och världar. Men riktigt där är vi inte ännu, säger Edward Jensinger.

Boken vänder sig i huvudsak till skolledare, rektorer eller IKT-pedagoger med ansvaret för skolans digitalisering. Den kan dock med fördel läsas av alla som är intresserade av digitalt ledarskap.

– Jag hoppas att boken, helt anspråkslöst, ska kunna stödja skolledare och beslutsfattare att slippa göra samma misstag som jag själv gjort som skolledare. Dessutom hoppas jag att boken i delar kan mana till lite nya tankar hos läsaren, avslutar Edward Jensinger.

Boken 12 tankar om skolans digitalisering ingår i utgivningsserien Digital skola hos Gleerups. Serien vill stimulera huvudmän, skolor, skolledare och lärare till att förverkliga möjligheterna i en digital skola. Tidigare finns Att leda i förändring av Arja Holmstedt Svensson utgiven.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>