Klassbesök på Komtek
Hem KOMMUNER Klassbesök på Komtek Örebro

Klassbesök på Komtek Örebro

Publicerat av: Redaktionen

Under 2021–2023 ska Socialstyrelsen fördela 250 miljoner kronor varje år till sociala insatser för barn och unga i utsatta områden.

En del av de pengar Örebro fått gör det möjligt för att under hösten ta emot alla mellanstadieklasser från bland annat Vivalla, Haga, Varberga, Brickebacken och Mellringe.

Medlen från Socialstyrelsen ska gå till insatser som syftar till att minska risken för barn att drabbas av kriminalitet.

Klassbesök på Komtek– Vi ser att färre barn i de aktuella områdena utnyttjar möjligheten att ta del av aktiviteter som Komtek, säger Niklas Jarl, enhetschef. Genom att introducera dem till Komtek hjälper vi dem att ta första steget. De får också en inblick i vad teknik kan vara och vad en teknikutbildning kan innebära, för dem och deras framtid. De får prova på en alternativ fritidssysselsättning som kan stärka de positiva sidorna i deras tillvaro och förhoppningsvis motverka att de fastnar i destruktiva sammanhang.

Totalt 33 skolklasser blir hämtade med buss och får spendera en dag på Komtek. Det blir en dag full med kreativa teknikutmaningar och programmering som avslutas med en enorm godiskanon, självklart byggd på plats av oss på Komtek! Eleverna får även äta lunch på Tullängsgymnasiet.

– Vi är nu en bra bit igenom klassbesöken och det har fungerat väldigt bra, avslutar Niklas Jarl.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>