Hem EFTER PLUGGET Fler skulle gå kurser om de gavs på distans

Fler skulle gå kurser om de gavs på distans

Publicerat av: Redaktionen

Fler skulle ha möjlighet att gå en kurs på fritiden om den gavs på distans.

Det visar en undersökning som genomfördes av kurser.se.

I undersökningen svarade 71% att de skulle ha möjlighet att gå fler kurser om de gavs på distans.

Fler skulle gå kurser om de gavs på distans

Viljan att lära sig något nytt eller utveckla ett intresse är idag stor och det finns ett brett utbud av fritidskurser för den som vill fördjupa sig i sin hobby. Kurser.se har frågat 1647 personer i åldrarna 18-60+ i Sverige om vad de föredrar att gå – en distanskurs eller en vanlig kurs.

Flera av de svarande funderar på att gå en kurs på distans, men föredrar ändå att gå en kurs med fysiska träffar.

Bland undersökningens deltagare är det en större andel som gått en vanlig kurs än en distanskurs vilket kan vara en anledning till att fler föredrar att gå en kurs med träffar. Det är relativt jämnt mellan distanskurser och vanliga kurser då 39% funderar på att gå en distanskurs jämfört med 31% som funderar på att gå en vanlig kurs. En stor del av de svarande går redan en distans- eller vanlig kurs, totalt 19%.

Majoriteten skulle gå fler distanskurser om de gavs på distans

Fler skulle gå kurser om de gavs på distans 3Undersökningen visar tydligt att fler skulle ha möjlighet att gå en kurs på sin fritid om kursen kunde genomföras på distans.

Att 71% svarar ja på frågan är inget som förvånar kurser.se:s marknadschef Carl Swensson.

– Vi ser att intresset för att gå distanskurser ökar för varje år. Orsaken är inte svår att förstå.

Man vill kunna lägga upp studietakten själv, man vill kunna ta kursen från sitt lantställe eller från sitt favoritcafé eller på tåget på väg till och från jobb. Med dagens teknik ges otroliga möjligheter för både kursarrangörer och kursdeltagare, säger Carl Swensson.

Yrkesverksamma vill gå en distanskurs

65% av undersökningens deltagare är yrkesverksamma, en möjlig slutsats är därför att det i högre grad är personer som redan har en huvudsaklig sysselsättning som gärna går en distanskurs på sin fritid.

Viktigt vid en distanskurs

Deltagarna fick själva skriva vad som är viktigt för dem när de ska välja en distanskurs och där svarar en klar majoritet att en tydlig struktur och kommunikationen med läraren är det viktigaste.

“Att det finns ett väl inarbetat system för kommunikation lärare-elev och gärna elev-elev. Att läraren är införstådd med utmaningarna med distanskurs. Jag har själv gått en heltidsutbildning 1 år inom textil på distans utan träffar och det fungerade superbra tack vare rutinerad och engagerad lärare.”

Läs mer här: kurser.se

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>