Hem SKOLNIVÅ Plugga bättre med klassisk musik!

Plugga bättre med klassisk musik!

Publicerat av: Redaktionen

Octomonk är appen som på ett lekfullt sätt får dig att plugga bättre och smartare till klassisk musik framförd av Göteborgs Symfoniker.

Den nya appen presenteras på Vetenskapsfestivalen den 24 april.

Plugga bättre med klassisk musik!

Octomonk, appen som gör pluggandet roligare och mer effektivt.

Forskning visar att hjärnan stimuleras och lärandet förstärks när man lyssnar på musik som engagerar.

Nu kan skolbarn få bättre studiero med hjälp av verktyget Octomonk som på ett lekfullt sätt kombinerar klassisk musik med pomodoro-teknikens perioder av koncentration och pauser. En kul och stimulerande lösning for lärare och elever att använda i undervisningen och pluggandet.

Bakom projektet ligger Göteborgs Symfoniker, Stendahls, Stendahls/Virus och professor emeritus Gunnar Bjursell.

Att musik verkligen har effekt i sitt sammanhang tvekar inte Gunnar Bjursell om:

– Det är tre saker som vi har med oss från födseln och kanske till och med från moderslivet. Det är en musikalisk, språklig och matematisk instinkt. Samtidig träning av musik, språk och matematik ökar kraften. Du blir bättre helt enkelt, du blir smartare.

Vid presentationen på Vetenskapsfestivalen medverkar Gunnar Bjursell, Petra Kloo Vik, ansvarig för barn- och ungdomsverksamheten hos Göteborgs Symfoniker, Eva Essvik, publik- och affärsutvecklare hos Göteborgs Symfoniker, samt Christer Hedberg, kreatör och workshopfacilitator på Stendahls.

Octomonk bygger på att man samlar pluggtimmar och på så sätt klättrar till nya nivåer och hjälper figurerna i appen. Musiken står Göteborgs Symfoniker för – perfekt lämpade stycken och verk ur den klassiska repertoaren. Appen guidar och styr så att koncentrationen hela tiden är maximal.

Octomonk är gratis och släpps på App Store den 2 maj.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>