Problemen i skolan har förstärkts av Pandemin!
Hem NYHETER Problemen i skolan har förstärkts av Pandemin!

Problemen i skolan har förstärkts av Pandemin!

Publicerat av: Redaktionen

Teach for Sweden har sedan 2013 arbetat för en bättre skola och har sett bristen på likvärdighet och behöriga lärare som två stora utmaningar, redan innan pandemin.

Via vittnesmål från våra deltagare och alumner har vi även sett hur de elever som hade det tufft innan pandemin nu fått det ännu svårare.

Nu slår Skolverket fast, i en rapport kring coronavirusets konsekvenser, att utmaningarna har ökat och att elever riskerar att inte få de kunskaper och färdigheter som de annars skulle ha fått på grund av pandemin.

-Pandemin har satt ljuset på det som redan tidigare var utmaningar i svensk skola, nämligen likvärdigheten och lärarbristen, säger Anna Castberg- chef för Skolverkets utredningsenhet. 

Rapporten visar också att fler lärare behövs när kunskapstappet som pandemin riskerar att innebära ska tas igen, läs den i sin helhet här.

Vi hoppas på att fler vill vara med och påverka svensk skola till det bättre och göra skillnad genom att bli lärare. Det kommer att behövas mer än någonsin efter pandemin!

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>