Teach for Sweden och DHL inleder samarbete för en bättre skola
Hem PEDAGOGSNACK Teach for Sweden och DHL inleder samarbete för en bättre skola

Teach for Sweden och DHL inleder samarbete för en bättre skola

Publicerat av: Redaktionen

Svensk skola står inför flera stora utmaningar, bland annat en akut lärarbrist men också en ökad ojämlikhet.

Teach for Sweden och DHL inleder samarbete för en bättre skolaNu inleder Teach for Sweden och DHL Sverige ett samarbete för att öka likvärdigheten i svensk skola.

DHL kommer bland annat att bidra genom att inspirera barn att stanna i skolan och öka deras chanser att bli anställningsbara.

– Vi är väldigt glada och stolta över att DHL, som redan stöttar andra länder inom nätverket Teach For All, nu har valt att bli vår partner säger Ida Karlberg Gidlund verksamhetschef på Teach for Sweden.

Våra barns tid är nu. Men det är också de som ska ta över samhället, och världen, i framtiden. För att klara det behöver de goda och rättvisa förutsättningar, vilket stavas tillgång till behöriga lärare – oavsett var barnen bor, eller vilken utbildning föräldrarna har. Så ser det tyvärr inte ut idag. Idag syns stora kunskapsglapp mellan barn från resursstarkafamiljer och barn från ekonomiskt svagare miljöer.

Teach for Sweden arbetar för att alla barn i Sverige ska kunna välja sin egen framtid. Genom att rekrytera akademiker till ett två år långt ledarskapsprogram, där de läser in lärarexamen samtidigt som de arbetar på en högstadieskola, bidrar Teach for Sweden till att fler elever når målen i skolan. Totalt har Teach for Sweden haft över 300 ledare i programmet sedan starten 2013.

DHL kommer bland annat att bidra till verksamheten genom att inspirera barn att stanna i skolan och öka deras chanser att bli anställningsbara i framtiden. De kommer också att tillhandahålla mentorer till Teach for Swedens Framtidsbyggarprogram där ledare från näringslivet matchas ihop med deltagare i ledarskapsprogrammet. Tillsammans kommer man att besöka klassrum med volontärer från DHL så att fler elever kan få inspiration och tips inför framtiden.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>