Hem NYHETER Samarbetet mellan Fryshuset och Nybro Bostads AB förlängs

Samarbetet mellan Fryshuset och Nybro Bostads AB förlängs

Publicerat av: Redaktionen

Fryshuset och Nybro Bostads AB förlänger sitt samarbete med fem år, 2021-2025.

Målsättningen är att bidra till att Nybro är en trygg och attraktiv plats för unga att bo och verka i samt att öka ungas framtidstro i kommunen.

Fryshuset har verkat i Kalmar län sedan 2010. År 2016 etablerades den första fysiska mötesplatsen i Nybro då Fryshuset och Nybro Bostadsaktiebolag(NBAB) gick in en ett Idéburet Offentligt Partnerskap (IOP).

Samarbetet mellan Fryshuset och Nybro Bostads AB förlängs 2

Fotograf: Moa Karlberg

Sedan starten har fokus legat på att gemensamt utveckla arbetet med att skapa en positiv och utvecklande fritid för barn och unga i Nybro kommun.

Att barn och unga känner sig delaktiga och att de har en självklar plats i samhället lägger grunden för att unga väljer att stanna kvar i Nybro, flytta till kommunen eller flytta tillbaka.

– Vi är jätteglada för att kunna fortsätta att utveckla det arbete vi under åren byggt upp tillsammans med NBAB.

Gemensamt skapar vi förutsättningar för att alla barn och unga ska känna sig sedda, behövda och trygga i Nybro, säger Karolina Jerner, chef för regionen Småland/Öland på Fryshuset.

– Vi ser det som viktigt och nödvändigt att fortsätta med vårt samarbete för att bibehålla en kontinuitet i vårt uppstartade arbete sedan fem år tillbaka. Vi vill bidra till våra bostadsområden och till kommunen med den verksamhet som ger barn och ungdomar variationsrika och utvecklande aktiviteter med en god social och vänlig gemenskap. Vid en återblick på verksamheten ser vi med glädje hur många barn och ungdomar som har uppskattat och upplevt vår verksamhet meningsfull i vardagen, säger Sulev Pull, VD Nybro Bostads AB.

Fryshuset bedriver mötesplatsen i Kungshall året runt samt Gula Grillen under sommarsäsongen. Den primära målgruppen för verksamheten är unga i åldern 13-25 år men verksamheten arbetar också med barn i åldern 7-12 år, samt generationsöverskridande.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>