Stängning av Oskarskolan, Mårtenskolan och Apelskolan 2026
Hem KOMMUNER Stängning av Oskarskolan, Mårtenskolan och Apelskolan efter vårterminen 2026

Stängning av Oskarskolan, Mårtenskolan och Apelskolan efter vårterminen 2026

Publicerat av: Redaktionen

Barn- och skolnämnden i Lund har i kväll fattat beslut om att stänga Oskarskolan, Mårtenskolan och Apelskolan efter vårterminen 2026.

Intaget till förskoleklass stoppas till de berörda skolorna redan inför skolstart 2024.

Beslutet är ett steg för att anpassa skolorganisationen till det vikande behovet av grundskoleplatser. Genom att låta så mycket som möjligt av skolans resurser gå till undervisningen får pedagoger och lärare bättre förutsättningar att ge alla elever en hållbar utbildning med hög kvalitet.

Stängning av Oskarskolan, Mårtenskolan och Apelskolan 2026-Vi förstår att stängning av skolor berör många familjer djupt. Det här beslutet togs inte lättvindigt. Beslutet att stänga skolorna grundar sig på en noggrann utvärdering av flera faktorer, inklusive elevantal, resursfördelning och behovet av att upprätthålla en hög utbildningsstandard. Vi strävar efter att varje elev får bästa möjliga förutsättningar för lärande och utveckling, säger Mattias Olsson (S), ordförande i barn- och skolnämnden.

Oskarskolans elever kommer att välkomnas till Lerbäckskolan, Mårtenskolans till Tunaskolan och Apelskolans till Vårfruskolan.

–Skolorna och rektorerna står redo att välkomna de nya eleverna till 2026. Tillsammans ser vi nu till att övergången till de nya skolorna sker på ett så bra sätt som möjligt, säger Jytte Lindborg, skoldirektör i Lunds kommun.

–Även om förändring kan vara utmanande, ser vi detta som en möjlighet att stärka utbildningskvaliteten i Lund. Vi är engagerade i att stödja våra elever, deras familjer och skolpersonalen under denna övergångstid, säger Jytte Lindborg.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>