Stenbecks Stiftelse stöttar Räddningsmissionens innovativa skola i Göteborg
Hem NYHETER Stenbecks Stiftelse stöttar Räddningsmissionens innovativa skola i Göteborg

Stenbecks Stiftelse stöttar Räddningsmissionens innovativa skola i Göteborg

Publicerat av: Redaktionen

–I områden där samhället misslyckas så behöver civilsamhället kliva in och ta ansvar för allas rätt till en likvärdig skola. Vi vet att ideella aktörer som Räddningsmissionen har specifik kompetens och kunskap som kan ge de bästa förutsättningarna till barn och unga, säger Sara Damber, verksamhetschef Stenbecks Stiftelse.

Stenbecks Stiftelse har en historik av att satsa på ideella krafter som vill starta skolor i utsatta områden. Redan 2016 var stiftelsen med i uppstarten av Järvaskolan i Stockholm som på bara tre år fick upp andelen elever som klarade gymnasiebehörighet till 92 procent – högre än snittet för Stockholm.

– Skolan är nyckeln till att lösa många av våra stora samhällsutmaningar. Men en modell kan inte passa alla och när barnen inte klarar skolan så är det inte barnen det är fel på utan skolsystemet. Järvaskolan är ett bra exempel på att det med rätt angreppssätt går att vända resultaten, säger Sara Damber.

Räddningsmissionens Communityskola har ett holistiskt förhållningssätt och samverkar med lokalt näringsliv och föreningar i området samt har samarbeten medbåde med Chalmers och Göteborgs universitet. Skolan slår upp portarna i augusti och kommer att vara öppen även efter skoltid och erbjuda studiestöd och andra aktiviteter som idrottsaktiviteter och programmeringskurser.

–Om grundskolan fungerar väl, om barn och ungdomar får vara trygga, utvecklas socialt och lära sig viktiga saker om världen, så förebygger vi problem inom andra delar av samhällskroppen. För att klara detta krävs skolor och skolpersonal med starkt ethos och en brinnande vision. Det tror vi att vi kan bidra med, säger Emil Mattsson, direktor på Räddningsmissionen.

Stenbecks Stiftelse har även tidigare stöttat Räddningsmissionen inom ramarna för projektet Medvind. Det nya stödet till Communityskolan Tynnered i Göteborg är på 500 000 kronor.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>