Stockholms sexåringar får besked om skola
Hem NYHETER Stockholms sexåringar får besked om skola

Stockholms sexåringar får besked om skola

Publicerat av: Redaktionen

Nu får 11 000 sexåringar i Stockholm besked om vilken skola de placerats i till höstens skolstart.

Stockholms sexåringar får besked om skola

Från och med i dag kan vårdnadshavare logga in i Stockholms stads e-tjänst och se vilken skola deras barn antagits till.

Senast den 7 april ska vårdnadshavare bekräfta att de vill ha platsen.

Under sökperioden 15 januari – 15 februari i år kom det in 17 422 ansökningar till de kommunala och fristående skolor som är anslutna till Stockholms stads gemensamma ansökningssystem.

Antalet ansökningar till förskoleklass var i år 10 589.

Antagning per stadsdel

Andel sökande till förskoleklass som fått plats på någon av sina tre sökta skolor varierar per stadsdel beroende på antal lediga förskoleklassplatser och antal sökande. Siffror på detta kommer att finnas senare i vår.

Är det fler sökande än antalet platser på en skola tillämpas stadens beslutade urvalsgrunder. För en mer utförlig beskrivning av hur urvalet går till, vilka avstånd som definieras vara nära hemmet, vad syskonförtur innebär och vilka andra urvalskriterier som finns, gå in på Stockholms stads webbplats.

Fakta

  • I Stockholms stad finns det nästan 300 olika grund- och grundsärskolor.
  • Till hösten börjar ungefär 11 000 barn i förskoleklass i Stockholms stad.
  • E-tjänsten Söka skola och information om alla grundskolor i Stockholms stad finns på Stockholms stads webbplats.
  • Sökperioden var 15 januari – 15 februari. Från och med den 25 mars kan vårdnadshavare logga in och se vilken skola deras barn antagits till. Det är viktigt att vårdnadshavare loggar in och bekräftar platsen senast den 7 april. Läs mer under ”Bekräfta plats” på Stockholms stads webbplats, klicka här.
  • Stockholms stad har ingen statistik på antal sökanden till fristående skolor utanför stadens ansökningstjänst.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>