Studenter från Nova på stor utbildningskonferens
Hem UTBILDNING Studenter från Nova på utbildningskonferens

Studenter från Nova på utbildningskonferens

Publicerat av: Redaktionen

Under veckan har HLK, Högskolan för lärande och kommunikation vid Jönköping University, haft sin årliga konferens Teori och praktik i samverkan.

Under dagen fick Novas förskollärarstudenter Katrin Haglund och Nathalie Andersson möjligheten att delta.

Jönköping University, Nova Utbildning, FoU & Affärsutveckling och Oskarshamns kommun samarbetar sedan 2020 kring en utlokaliserad förskollärarutbildning. Högskolan för lärande och kommunikation är huvudman för utbildningen men undervisningen genomförs på Nova i Oskarshamn.

Till vardags studerar Katrin och Nathalie på förskollärarprogrammet på Nova och under hösten har de skrivit examensarbetet ”Det måste ju börja någonstans; en kvalitativ studie om adekvat digital kompetens på yngrebarnsavdelning i förskolan” som uppmärksammades under onsdagens konferens.

Studenter från Nova på stor utbildningskonferensPå konferens deltog runt 270 deltagare och med på plats under dagen var även Ulrika Mellblom, verksamhetschef inom förskolan, och Elin Bergstrand, koordinator på Nova.

– Det var en fantastiskt inspirerande dag och väldigt roligt att två av våra studenter fick framföra sitt examensarbete. Digitalisering i förskolan är ett aktuellt tema i samhällsdebatten, säger Ulrika Mellblom.

Den 15 mars öppnar ansökan till nästa års start för förskollärarutbildningen på Nova.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>