Undervisning på distans som särskilt stöd i Göteborg
Hem KOMMUNER Undervisning på distans som särskilt stöd i Göteborgs Stad

Undervisning på distans som särskilt stöd i Göteborgs Stad

Publicerat av: Redaktionen

Elever som kan delta i distansundervisningen som särskilt stöd är de som:

  • har en dokumenterad medicinsk, psykisk eller social problematik

  • inte når målen med utbildningen och där alla andra insatser är uttömda eller bedöms som olämpliga
  • går i årskurs 6–9 i kommunala grundskolor eller fristående grundskolor i Göteborgsregionen.

– Beslutet ger oss fler möjligheter att stödja de elever som behöver särskilt stöd. Nu startar arbetet med att ta fram hur vårdnadshavare kan ansöka om det särskilda stödet, säger Annika Hellström, kvalitetschef, Grundskoleförvaltningen.

Undervisning på distans som särskilt stöd i Göteborg

Göteborgs Stads grundskoleförvaltning har fått godkänt att ordna distansundervisning som särskilt stöd för cirka 40 elever.

Distansundervisningen kommer att bedrivas på Montessoriskolan Elyseum.

– Hos oss finns goda förutsättningar att bedriva distansundervisning som särskilt stöd säger Anders Wallin, rektor på Montessoriskolan Elyseum. Vi har medarbetare med de specialistkunskaper som krävs för att ge eleverna ett gott stöd, bland annat personal med specialpedagogisk och psykosocial kompetens.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>