StudyBee vinner avtal med Lunds kommun
Hem KOMMUNER StudyBee vinner avtal med Lunds kommun

StudyBee vinner avtal med Lunds kommun

Publicerat av: Redaktionen

Nu är det klart att det blir edtechbolaget StudyBee som levererar stödsystem för undervisning och lärande till gymnasieskolor och vuxenutbildning i Lunds kommun.

StudyBee vinner upphandlingen i konkurrens med flera välkända lärplattformsleverantörer.“Lunds kommun visar på ett nytt sätt att upphandla – StudyBee

ihop med Google Classroom tar bort behovet av en lärplattform,” säger Patrik Zackrisson-Klaar.

Avtalet mellan StudyBee och Lunds kommun omfattar de fem kommunala gymnasieskolorna Katedralskolan, Spyken, Polhemskolan, Gymnasieskolan Vipan och Hedda Anderssongymnasiet, samt vuxenutbildning, totalt omkring 9000 elever.

Utvärderingen visade att StudyBee hade klart högre poäng än alla övriga anbudslämnare i princip alla kategorier. Utmärkande var Användbarhet samt Utveckling och samarbete. Patrik Zackrisson-Klaar, försäljningschef på StudyBee, kommenterar avtalet:

“Detta är en milstolpe för StudyBee som visar att vi har både den kvalitet och kapacitet som stora kommunala verksamheter kräver. Utvärderingen är också ett kvitto på vårt användarfokus. Produkten utvecklas i nära samarbete med skolorna, från grundskola upp till vuxenutbildning, vilket innebär att rektorer, lärare, elevhälsa kan uppnå specifika mål på ett ändamålsenligt och för användaren tillfredsställande sätt.”

StudyBee vinner avtal med Lunds kommun

Patrik Zackrisson-Klaar

StudyBee utvecklar ett verktyg för bedömning och elevutveckling som är sömlöst integrerat med Google Classroom. Skräddarsydda vyer möjliggör samsyn på elevernas studiesituation, förbättrar uppföljningen på alla nivåer – skola, klass, enskild elev – och även samverkan mellan olika roller i skolan såsom lärare, mentor och elevhälsa. Uppföljningen sker i verktygets Early Warning System som hjälper skolan att tidigt upptäcka elever som behöver extra stöd.  Alla med behörighet har enkel tillgång till samma information, vilket effektiviserar arbetsflödet.

Återkoppling till elever och vårdnadshavare sker automatiskt i StudyBee Mobile. Med StudyBee får skolan en ständigt aktuell insikt i elevernas studiesituation och kan ge rätt stöd i tid.

Redan idag används StudyBee av flera svenska kommuner och inom stora delar av friskolan i Sverige som till exempel inom koncernerna AcadeMedia och Amerikanska Gymnasiet. Avtalet innebär att StudyBee kan fortsätta expandera på den svenska skolmarknaden.

“Vi är otroligt stolta över avtalet och hoppas att det ska väcka nyfikenheten hos många fler kommuner att se över sina lärplattformar,“ säger Patrik Zackrisson-Klaar.

Avtalet är på två år med möjlighet till förlängning vartannat år och som mest 12 år. Utrullningen på Lunds kommunala gymnasieskolor och vuxenutbildning startar hösten 2024.

Motivering i Tilldelningsbeslutet:

“Styrkan i StudyBee ligger i att systemet är byggt som ett komplement till Google Classroom, vilket stämmer väl överens med Lunds kommuns målbild för upphandlingen. Systemet har ett tydligt fokus att tillhandahålla funktionalitet för allt det som inte kan eller får göras i Classroom miljön. Detta gör att det blir tydliga och intuitiva flöden för användaren vilket leder till att arbetet upplevs som smidigt och effektivt. Kommunen anser att StudyBee har lyckats med att ge användaren en känsla av att all relevant information finns samlad och lättillgänglig i systemet. StudyBee bedöms vara en leverantör med ett modernt tänk och ett tydligt agilt arbetssätt där de jobbar nära användaren.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>