Hem SFI Swedish for Professionals appdebut tar lärandet till nästa nivå

Swedish for Professionals appdebut tar lärandet till nästa nivå

Publicerat av: Redaktionen

En eller Ett? En ny app för ett språk med utmanande artiklar.

Swedish for Professionals gör sin appdebut efter att de senaste åren ha undervisat fler än 2000 ingenjörer, ekonomer, utvecklare, lokalvårdare, arkitekter, arborister och många andra yrkesverksamma i det svenska språket.

Flera av dessa har med språkkunskapens hjälp kunnat integreras snabbare på sina respektive arbetsplatser i Sverige.

En av de största utmaningarna med att lära sig svenska och nå det verkliga flytet i tal och skrift är inlärningen av svenskans artiklar en och ett.

Därför lanserar Swedish for Professionals nu en digital möjlighet för inlärningen av dessa artiklar -spelifierat, i en engagerande app och helt gratis för användarna.

Spelappen En or Ett tar lärandet till nästa nivå genom att lära ut svenska substantiv och deras respektive artiklar på ett interaktivt och underhållande sätt.

Swedish for Professionals hoppas att detta verktyg tillsammans med kurser i svenska, som företaget bland annat erbjuder på arbetsplatser, ska hjälpa fler migranter att kunna kommunicera mer effektivt i arbetslivet.

Swedish for Professionals appdebut tar lärandet till nästa nivå

Det viktigaste är dock att användarna vågar tillämpa kunskaperna till vardags och att de övar på att prata svenska, säger Swedish for Professionals VD Sandra Sjölander. Hon tillägger att appen som Swedish
for Professionals utvecklat bidrar till en spelifierad inlärningsupplevelse som underlättar implementeringen av språket.

Appen är tillgänglig för både iOS och Android-användare och erbjuder svenskstuderande möjligheten att kostnadsfritt förbättra sina grammatiska kunskaper i språket med hjälp av en interaktiv inlärningsupplevelse.

Målet i spelet är att para ihop substantiv och dess artiklar och spelaren samlar poäng för rätta svar. Spelet avslutas när spelaren begått tre misstag. Resultaten lagras och spelaren meddelas när ett nytt personligt rekord slås.

Swedish for Professionals stöder integration av internationella talanger som flyttar till Sverige genom att erbjuda skräddarsydda och innovativa kurser i svenska samt workshops inom svensk kultur och affärskultur. Appen har utvecklats som en del av företagets blandade inlärningsmiljö där klassrumsundervisning kombineras med digitala verktyg. Dessa verktyg, som även är tillgängliga utanför klassrummet, skapar
således en mer flexibel och effektiv läroprocess och fungerar som ett komplement till dem som vill förbättra sina kunskaper i svenska.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>