The Amazing Society lanserar ny film mot mobbning
Hem SÄKERHET The Amazing Society lanserar ny film mot mobbning

The Amazing Society lanserar ny film mot mobbning

Publicerat av: Redaktionen

Ridsporten ska vara en trygg plats för alla, alltid.

Svenska Ridsportförbundet och Friends visar kontrasten mellan verklighet och vision i nya kampanjfilmen “Stallkänslan”.

För de flesta förknippas stallet och ridsporten med trygghet, hästar och gemenskap, men så är det inte alltid för alla. I filmen får vi se en annan bild av stallet som visar att mobbning och utanförskap även finns inom ridsporten – trots nolltolerans. Filmen som är framtagen av byrån The Amazing Society är en del av Svenska Ridsportförbundets trygghetsarbete i samarbete med Friends och målet är att skapa engagemang kring trygghetsfrågorna inom ridsporten.

The Amazing Society lanserar ny film mot mobbning

Svenska Ridsportsförbundet bekämpar mobbning med Stiftelsen Friends

– Barns utsatthet för kränkningar, mobbning och trakasserier är ett samhällsproblem som drabbar folkhälsan. Vi vuxna måste våga ta samtalet och sätta gränsen för vad som är okej och inte på nätet, i stallet och samhället som stort. Det är det viktigaste och mest prioriterade uppdrag som vi vuxna har. Med filmen som utgångspunkt vill vi inspirera och accelerera samtalet om vilken ridsport vi vill bygga för våra barn fri från mobbning och kränkningar, säger Maja Frankel, generalsekreterare på Friends.

– Vi vill att filmen ska kännas i magen; den ska beröra och få personen som tittar att rannsaka sig själv och förstå konsekvenserna av sina handlingar, stora som små. Genom självinsikt kan vi få folk att reagera och agera mot mobbning och utanförskap när det faktiskt händer, säger Matilda Hansson, kreatör på The Amazing Society.

Mobbning är ett samhällsproblem. 2021 års Friends-rapport visar att en fjärdedel av högstadieleverna blivit utsatta för kränkningar och många av ridsportens ledare vittnar om mobbning och kränkningar bland barn och unga i stallet, inte minst via sociala medier.

– Mobbning och utanförskap kan ta sig i uttryck på så många olika sätt och kan vara svårt att upptäcka. För att kunna göra något åt det måste vi våga visa på problembilden och hur vi tillsammans kan stoppa mobbning – innan det händer, säger Catrine Andersson, projektledare för satsningen Trygga ledare på Svenska Ridsportförbundet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>