Hem PEDAGOGSNACK Svenska lärare exklusivt inbjudna till Calgary för att vidareutveckla digitala verktyg för skolan – läs deras berättelse

Svenska lärare exklusivt inbjudna till Calgary för att vidareutveckla digitala verktyg för skolan – läs deras berättelse

Publicerat av: Redaktionen

I våras fick alla SMART Exemplary Educators, SEE:s, i hela världen möjligheten att ansöka om att åka till SMART Technologies huvudkontor i Calgary, Kanada för att nätverka med andra SEE samt att få träffa SMARTs ledning.

I ansökning skulle vi göra en film där temat var “How do you inspire greatness in your classroom?”.

Alla vi tre blev antagna och trots att det är svårt att sätta ord på denna fantastiska upplevelse ska vi försöka berätta vad som hände.

Svenska lärare exklusivt inbjudna till Calgary för att vidareutveckla digitala verktyg för skolan - läs deras berättelseVäl på plats i Calgary blev behandlade som kungligheter och kände oss enormt uppskattade som pedagoger. SMARTs VD Greg Estell hälsade oss välkomna redan första dagen och förklarade tydligt för oss att veckan med SEEs är den viktigaste under hela året för företaget.

SMART visade sina nya produkter och vi fick vara med i Hackathon där vi som lärare fick träffa SMARTs egna programmerare och komma på nya coola produkter. Vi får tyvärr inte berätta vad vi kom fram till, men om några av våra uppfinningar kommer i framtida Notebookversion så kommer vi att ta åt oss äran!

Några lärare visade andra digitala produkter som de använde i sina klassrum och de inspirerade oss att testa Quizlet, Code.org och hur man kan använda film i klassrummet.

En viktig uppgift för oss SEE är att sprida hur vi arbetar i klassrummet och hur vi kan dela med oss av våra erfarenheter. Vi deltar nu i en “Global Collaboration”, vi grupperade oss och ska under läsåret samarbeta med andra lärare och elever runt omkring i världen.

Vi jobbade hårt på dagarna och kvällarna var fyllda med fantastiska aktiviteter. Vi fick uppleva fyrspannstävlingar med häst, Chuck Wagon Race, vi besökte den gamla OS-anläggningen från 1988 och vi hade vår avslutningsmiddag på Kanadas “Sport Hall of Fame”.

Just uttrycket, Greatness, och att SMART inte bara fokuserar på tekniken utan det viktigaste är att läraren får bra verktyg för att lyckas i klassrummet är något som vi tar med oss hem. Vi lärare är det viktigaste i klassrummet och vi får aldrig glömma att det är vi som inspirerar våra elever att göra stordåd!

Ulrika Eriksson, Åsarna

Marica Nydahl, Kinna

Ola Brorson, Växjö

SEE, SMART Exemplary Educator

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>