Hem NYHETER Unikum tar in kapital för fortsatt expansion

Unikum tar in kapital för fortsatt expansion

Publicerat av: Redaktionen

Unikum – Unikt lärande AB driver Sveriges största SaaS-baserade lärportal med över 1 miljon användarkonton.

För att fortsätta utveckla sina digitala verktyg och för att nå ut till ännu fler skolor i och utanför Sverige har Unikum för första gången tagit in externt kapital.

Unikum tar in kapital för fortsatt expansion

Vi vill göra mer nytta för fler barn och skolor i och utanför Sverige.

Det är ett antal nordiska investerar-familjer som tillsammans bidrar med expansionskapital till bolaget. De nya investerarna har ett långsiktigt perspektiv och delar Unikums vision om ”Unikt lärande för unika barn”.

Vi vill göra mer nytta för fler barn och skolor i och utanför Sverige, säger Jonas Ryberg, VD och grundare av Unikum. Därför har vi letat efter starka, långsiktiga ägare.

Nu kan vi rekrytera fler utvecklare som vill vara med och bygga världens bästa verktyg för skolan.

Investerarna med JCE i spetsen har valt Unikum eftersom det visat sig göra stor nytta i de skolor och kommuner där verktygen finns, och nu kan nå ut bredare inom och utanför Sverige.

Unikum med sitt SaaS-baserade erbjudande har en mycket stark position i en marknad under förändring. Unikums resa har bara börjat och bolaget har alla förutsättningar att fortsätta växa och ta marknadsandelar, både nationellt och internationellt. Vi är imponerade av den position som Unikums medarbetare byggt tillsammans med entreprenören Jonas Ryberg, säger Carl Backman, VD på JCE.

Grundaren Jonas Ryberg kvarstår som huvudägare och VD.

Vi har haft turen att kunna samla investerare som tycker lärande och skola är viktigt, har erfarenhet av hur man bygger starka verksamheter, och som delar vår vision om lärande och unika barn, säger Jonas Ryberg.

Unikum har varit lönsamt varje år sedan starten 2005 och har en marknadsledande position som Sveriges största mobila lärportal. Sex av elva universitetsstäder har idag valt Unikum.

Unikums växer på grund av förskolans stora behov av smidiga och säkra verktyg, och eftersom allt fler kommuner byter ut gamla lärplattformar mot en lättanvänd kombination av Unikum med Microsoft Teams eller Google.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>