Uttalande med anledning av uppgifter om allvarliga brister i Thoréngruppen
Hem POLITIK Uttalande med anledning av uppgifter om allvarliga brister i Thoréngruppen

Uttalande med anledning av uppgifter om allvarliga brister i Thoréngruppen

Publicerat av: Redaktionen

– Att få lov att bedriva utbildning är ett förtroende från både elever, föräldrar och allmänheten. Bristerna som framkommer i Skolinspektionens granskning av Thoréngruppen är allvarliga och skadar förtroendet för Thoréngruppen och riskerar skada förtroendet för friskolor brett.

-Thoréngruppen behöver både skyndsamt åtgärda bristerna och svara på frågor om detta, säger Ulla Hamilton, VD Friskolornas riksförbund.

Uttalande med anledning av uppgifter om allvarliga brister i Thoréngruppen

Ulla Hamilton, VD Friskolornas riksförbund

– Utöver dialogen med Skolinspektionen har alla medlemmar i Friskolornas riksförbund en skyldighet att vid varje tid efterleva anvisningar av Skolinspektionen. Friskolor sköts och ska skötas etiskt, professionellt och långsiktigt vilket gör det särskilt viktigt att reagera och agera när det finns skäl att tro att inte det efterlevs, säger Ulla Hamilton.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>