Hem NYHETER Vem är Snällast i Almedalen 2019

Vem är Snällast i Almedalen 2019

Publicerat av: Redaktionen

För tredje året i rad kommer mySafety Försäkringar att dela ut utmärkelsen ”Snällast i Almedalen” för att belöna personer eller organisationer som håller en positiv och konstruktiv ton inför och under politikerveckan på Gotland.

Det är ett led i försäkringsförmedlarens arbete med att motverka det näthat som påverkar samhället.

Mottagaren utses av en jury, som baserar sitt val på svenska folkets nomineringar, och presenteras torsdag den 4 juli.

Vem är Snällast i Almedalen 2019

I en tid av näthat, fake news och propaganda har debatter och diskussioner en tendens att bli allt hårdare. mySafety Försäkringar, som erbjuder Sveriges enda näthatsförsäkring kommer att vara på plats under Almedalsveckan för att ta tempen på debattörerna och belöna de personer eller organisationer som går i bräschen för ett bättre samtalsklimat. Utmärkelsen Snällast i Almedalen kommer att tilldelas den person eller organisation som utmärkt sig för en positiv och konstruktiv ton inför och under Almedalsveckan.

– Snällast i Almedalen skapades 2017 som en motreaktion på det allt mer normaliserade näthat som förekom, och dessvärre fortfarande förekommer, under politikerveckan. Med utmärkelsen vill vi lyfta de goda krafterna som påminner oss om att en avvikande åsikt aldrig får mötas med hat och hot.

Det är i diskussioner där man lyssnar, försöker förstå och respekterar sin meningsmotståndare som ett konstruktivt samtal kan föras, säger PA Prabert, vice koncernchef på mySafety Försäkringar.

Förra året mottog organisationen ​Kriminellas Revansch i Samhället, KRIS, utmärkelsen för sitt långsiktiga inkluderingsarbete samt den starka insats de gjorde mot extremism under Almedalsveckan.

Alla kan nominera

Fram till den 3 juli klockan 12.00 kan vem som helst nominera den aktör de tycker har utmärkt sig mest positivt i anslutning till Almedalsveckan. Nomineringarna skickas in genom att fylla i namnet på individen eller organisationen på webbsidan https://www.mysafety.se/om-mysafety/vem-tycker-du-ar-snallast-i-almedalen-2019.

Därefter utses vinnaren av en jury och presenteras under en prisutdelning som äger rum den 4 juli klockan 16.15 i Expressens lounge i centrala Visby.

I juryn:

Ängla Eklund, IJI – ordförande Institutet för Juridik och Internet

Camilla Wagner, VD Klara K

Jeanette Gustafsdotter, VD Tidningsutgivarna

Peter Sikström, generalsekreterare SPF Seniorerna

Irena Pozar, chefredaktör VeckoRevyn

Carl Heath, Särskild Utredare för att värna det demokratiska samtalet

PA Prabert, vice koncernchef mySafety Försäkringar

Kriterier för att kunna vinna Snällast i Almedalen:

Snällast i Almedalen tilldelas den person som särskilt utmärkt sig för en positiv och konstruktiv ton inför och under Almedalsveckan. En person som inte ryggar för det obekväma och det svåra, men som hanterar det utan att ta till hat och hot. En person som heller inte låter hat och hot driva agendan, utan istället debatterar åsikter och driver frågor med en god ton, ett vårdat språk och framförallt med respekt för att alla inte tycker lika.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>