Yepstr på Skolforum – Vi gör unga redo för arbetslivet

Ungdomar som kompletterar skolarbetet med praktiskt arbete i form av trädgårdsskötsel, barnpassning och eventhjälp via Yepstr.

– en app som kopplar samman de unga med hushållen – blir bättre förberedda inför arbetslivet än deras kamrater. Yepstr är på plats på Skolforum och berättar mer.

I montern med placering C03:42 bjuder Yepstr in till öppna 30-minutersföreläsningarit-pedagogen.sedär de bland annat kommer att prata om den starka kopplingen mellan att börja jobba tidigt och framgång senare i livet, vilket det finns gott om exempel på bland företagsledare, politiker och andra.

– Jag kommer att prata om bortkastad talang och varför det är så viktigt att starta tidigt. Många tror att det räcker med att ha bra betyg – och så var det kanske förr. I dag är jobb vid sidan av skolan, som ger en chans att tillämpa skolämnena i praktiken och skaffa erfarenheter, helt avgörande för att få jobb efter studierna, säger Jacob Rudbäck, vd och grundare av Yepstr.

Dessutom tjänar ungdomar som arbetar genom Yepstr extra pengar – tryggt, försäkrat och vitt – utan att binda upp sig, vilket kan vara svårt när man har läxor och kanske idrottsaktiviteter att hinna med.

Som Yep – young entrepreneur – tjänar man 75 kronor i timmen som 15-åring och 110 kronor i timmen som 21-åring. Snart kommer de att kunna öka sin timlön markant i takt med att de får bra utvärderingar. För uppdragsgivaren tillkommer en avgift som bland annat täcker olycksfallsförsäkring.

Många registrerade sig på Yepstr inför sommarlovet i år men även under läsåret kan arbetet kombineras med läxor och idrott eftersom man bara jobbar när man själv vill. Det finns också Yeppar som erbjuder läxhjälp, pianolektioner och idrottscoachning.

– På de första jobben lär man sig viktiga läxor om hur vårt samhälle fungerar, vikten av att kunna presentera sig själv väl, komma i tid och ta initiativ. Vi har redan besökt många skolor i Stockholmsområdet och presenterat tjänsten, och vår förhoppning är att få chansen att göra detsamma över hela Sverige under 2017, säger Jacob.

Välkommen till Yepstrs föreläsningar:

Måndag & Tisdag 11:20 – 11:50 och kl. 16:20 – 16:50

Pressträff kl. 11:50 respektive dag

Post Comment