Hem Nyheter Skanska bygger Lunds nya gymnasieskola

Skanska bygger Lunds nya gymnasieskola

Publicerat av: Redaktionen

På fredagen blev det klart att det blir Skanska Sverige AB som får uppdraget att bygga Lunds nya gymnasieskola, Hedda Anderssongymnasiet.

Upphandlingen av byggentreprenör är gjord som samverkansentreprenad, även kallat partnering.

Modellen innebär att beställaren och entreprenören i högre utsträckning kommer att arbeta tillsammans under projektets gång.

Skanska bygger Lunds nya gymnasieskola

– Vi är stolta över uppdraget att skapa en bra lärmiljö för morgondagens gymnasister och det känns väldigt bra att vi fått denna viktiga pusselbit på plats för att ytterligare stärka Lunds varumärke inom utbildningsområdet, säger servicedirektör Pål Svensson:
– Ambitionen är att partneringsamarbetet med Skanska ska innebära bättre ekonomi och högre kvalitet i projektet , att vi får en tryggare byggprocess, bättre uppföljning och kontroll. Därmed ökar också förutsättningarna att bli klara i tid och att vi alla blir nöjda och stolta med slutresultatet.

– Vi fortsätter att bygga Lund starkt, nu genom en historisk kunskapssatsning! Äntligen tar vi nästa steg i att förverkliga vår nya gymnasieskola som möjliggör för fler ungdomar att gå sin gymnasieutbildning i Lund, säger Elin Gustafsson, kommunalråd med rotelansvar för utbildning.

– På Skanska är vi mycket hedrade och glada över förtroendet att tillsammans med Lundafastigheter få delta i utvecklingen av Hedda Anderssongymnasiet.

Vi ser fram emot starten av samarbetet med Lundafastigheter då tilldelningen vunnit laga kraft om ett par veckor, säger Jörgen Christiansson, distriktschef på Skanska.

Nu går arbetet vidare!

* Under våren avgörs arkitekttävlingen för hur Hedda Anderssongymnasiet ska se ut. Därefter går detaljplanen för fastigheten Pastor Svane 1 m.fl ut på samråd.

* 2019 flyttar Svaneskolans verksamhet till Parkskolan, varpå bygget av den nya gymnasieskolan sker etappvis 2019-2023. Hedda Anderssongymnasiet kommer, när den är fullt utbyggd, att ge rum för drygt 2 000 elever. 

* Med en investeringsram på 700 miljoner kronor blir skolan den största investeringen någonsin för Serviceförvaltningen och Lundafastigheter.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>