Hem NYHETER ​Lekolar sluter nytt ramavtal med SKL Kommentus Inköpscentral gällande möbler

​Lekolar sluter nytt ramavtal med SKL Kommentus Inköpscentral gällande möbler

Publicerat av: Redaktionen

I oktober 2018 tecknar SKL Kommentus Inköpscentral ett nytt ramavtal för möbler och inredning.

I det nya avtalet får Lekolar fortsatt förtroende som ramavtalsleverantör till landets skolor och förskolor anslutna till SKL Kommentus Inköpscentral.

​Lekolar sluter nytt ramavtal med SKL Kommentus Inköpscentral gällande möbler

Lekolar har över 40 års erfarenhet av att inreda lärmiljöer. Det förnyade ramavtalet ger Lekolar fortsatt förtroende som ramavtalsleverantör av möbler till landets skolor och förskolor anslutna till SKL Kommentus Inköpscentral.

Lekolar har mer än 40 års erfarenhet av inredning av skolor och förskolor och har en gedigen kunskap om den moderna pedagogikens krav på lärmiljöer. Företaget har under flera år fördjupat sig i internationell forskning om framtidens fysiska, sociala och pedagogiska lärmiljöer.

Utifrån det har man skapat sitt koncept, som är baserat på sju olika lärsituationer och som direkt kan appliceras på både nya och gamla skolor och förskolor. Med hjälp av konceptet kan en och samma yta enkelt anpassas för flera olika lärsituationer.

– När vi utvecklar vårt sortiment tittar vi inte bara på produkterna som sådana, utan i vilket sammanhang de ska användas. En möbel är så mycket mer än bara en möbel. Vi utgår alltid från vilken funktion den ska fylla hos kunden och i vilken lärsituation den ska användas, säger Lukas Arfwidson, som är anbudschef på Lekolar.

I SKL Kommentus Inköpscentrals nya möbelavtal har miljö och hållbarhet stort fokus, vilket stämmer väl överens med Lekolars ambitiösa miljöarbete. Lekolar har arbetat med miljö- och hållbarhetsfrågor i många år och har en hel avdelning som arbetar dedikerat med dessa frågor. Majoriteten av Lekolars möbelprodukter uppfyller Upphandlingsmyndighetens krav för Giftfri förskola. Det betyder att produkterna inte bara uppfyller bara EU-lagstiftning utan även de stränga krav som Giftfri förskola ställer.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>